Agurkai aštriame pomidorų padaže: puikiai tiks prie šašlykų ar ant žarijų keptos mėsos

Stipraus skonio marinatas, ypatingas tuo, kad yra „du viename“ variantas garnyrui prie šašlyko ar kitos ant žarijų keptos mėsos – pomidorų padažas ir marinuoti agurkai viename. Iš visų bandytų ingredientų derinių šis yra ryškiausio skonio ir greičiausiai paruošiamas. 

 Agurkai žiemai aštriame pomidorų padaže.<br> „Kūmutės virtuvė“.
 Agurkai žiemai aštriame pomidorų padaže.<br> „Kūmutės virtuvė“.
Daugiau nuotraukų (1)

Renata Šniolienė, „Kūmutės virtuvė“

Aug 12, 2022, 5:47 PM, atnaujinta Aug 8, 2023, 9:36 AM

Puiku ir tai, kad galima sunaudoti ir didesnius, peraugusius agurkus.

Daug metų tokiu būdu paruošti agurkai tapo ir kasdieniu maisto pagardu, jie puikiai dera su virtomis ar keptomis šviežiomis dešrelėmis, maltiniais, kepsniais orkaitėje. Ir netgi paukštiena.

Sulaukiu daug klausimų dėl didelio konservantų kiekio. Tikrai taip, marinuojant agurkus pagal šį receptą naudojami labai dideli kiekiai cukraus, druskos, acto, tačiau mažinant proporcijas, konservai nesilaikys iki žiemos. 

Norintiems sveikesnių produktų siūlau rinktis fermentuotų, tai yra, raugintų daržovių receptus.

Agurkai žiemai aštriame pomidorų padaže

Ingredientai: 

  • 5 kg agurkų
  • 600 ml aštraus pomidorų padažo
  • 1 stiklinės aliejaus (200 ml)
  • 1 stiklinė cukraus (200 g)
  • 2 stiklinės vandens
  • 2 šaukštai druskos (60 g)
  • 10–12 česnako skiltelių
  • 1 stiklinė 9 proc. acto (200 ml)

Kaip gaminti

Pasiruošiu agurkus, mažesniems nupjaunu galiukus ir pjaustau griežinėliais, o storapilvius pjaunu perpus, išskobiu sėklas ir supjaustau stambesniais pusžiedžiais. Standžiai sudedu į švarius ir sausus 0,5 l stiklainius. Puode sumaišau ir pradedu kaitinti pomidorų padažą, aliejų, vandenį, cukrų ir druską.

Laukiu, kol užvirs, tuomet suberiu smulkiai pjaustytus česnakus, supilu actą, palaukiu, kol užvirs ir kuo karštesniu marinatu užpilu agurkus, užsuku iškaitintais dangteliais, verčiu dangteliu žemyn ir skubiai užkloju stora kaldra. Šiluma turi laikytis kuo ilgiau.

Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį ir iškarto pradedu laukti žiemos.

Šio kiekio marinato užtenka 7–8 0,5 l stiklainiams užpilti.

„Kūmutės virtuvė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.