Traški obuolių apkepėlė pagal Brigitos Petrulės receptą: kai norisi ko nors paprasto ir gardaus

Dešimt, penkiolika, dvidešimt ar net septyniasdešimt – tiek kilogramų atsikratė lietuvės, kurių įkvėpėja ir mokytoja tapo Ispanijoje gyvenanti Brigita Petrulė (31 m.). Asmenine trenere dirbanti moteris su tautietėmis dalijasi patarimais ir žiniomis ne tiktai apie sportą ar mitybą, bet ir receptais.

 Traški obuolių apkepėlė pagal Brigitas Petrulės receptą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Traški obuolių apkepėlė pagal Brigitas Petrulės receptą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Traški obuolių apkepėlė<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Traški obuolių apkepėlė<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 8:13 PM, atnaujinta Aug 16, 2023, 8:26 AM

Dažniausia problema, dėl kurios į B.Petrulę kreipiasi tautietės, – antsvoris, nutukimas ir noras atsikratyti kilogramų. Brigitos nuomone, didžiausia klaida, kurią daro antsvorio turinčios moterys, – jos ieško lengvo ir greito kelio.

Pirmiausia, pasak jos, būtina įvesti tam tikrą mitybos rutiną ir padidinti fizinį aktyvumą. O pajutus, kaip gerėja savijauta, atsiranda daugiau energijos, moterys labiau pamilsta save ir dar aktyviau stengiasi siekti tikslų.

Mitybos planas, pasak B.Petrulės, nuostabus tuo, kad galima rinktis iš daugybės patiekalų ir maitintis neskaičiuojant kalorijų. Svarbu, kad moterys gautų pakankamai baltymų, angliavandenių ir riebalų, kuo daugiau daržovių ir pakankamai skysčių.

Visoms klientėms ji rekomenduoja kuo daugiau maisto gaminti namuose ir kuo mažiau pirkti ir vartoti perdirbtų produktų.

Su klientėmis B.Petrulė dalijasi ne tik sporto ar gyvenimo būdo patarimais, bet ir receptais, o šiemet išleido knygą „Geros savijautos virtuvė“, kurioje – 100 įvairiausių receptų. Pasak jos, tai maistas, kokį valgo pati, – viskas skanu, sveika ir lengvai paruošiama. Daugiau apie B.Petrulę skaitykite čia.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais B.Petrulė pasidalijo keliais receptais. Kai norėsis ko nors paprasto ir gardaus – išbandykite traškią obuolių apkepėlę.

Traški obuolių apkepėlė

Reikės:

  • 6 obuolių (pjaustytų kubeliais)
  • 3 v. š. medaus
  • 1,5 v. š. cinamono
  • 2 v. š. citrinų sulčių
  • 100 g avižinių dribsnių
  • 100 g avižinių miltų (galima sumalti avižinius dribsnius)
  • 100 g kokosų drožlių
  • 70 g lydyto („ghee“) sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 1 v. š. vanilės ekstrakto

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo indą šiek tiek ištepkite lydytu sviestu arba kokosų aliejumi. Aš naudoju 20x20 cm kepimo indą.

Atskirame inde sumaišykite pjaustytus obuolius, 2 v. š. medaus, kokosų drožles, 1 v. š. cinamono ir citrinų sultis. Sumaišę pilkite į kepimo indą ir tolygiai paskirstykite.

Sumaišykite likusius ingredientus – miltus, avižas, truputį druskos, šaldytuve stovėjusį lydytą sviestą (jis turi būti vėsus), šaukštą medaus, 1/2 v. š. cinamono ir vanilės. Galima šakute sutrinti visus ingredientus kartu iki vientisos masės.

Gautą trupininę masę paskirstykite ant obuolių ir dėkite kepti į įkaitintą orkaitę, kepkite apie 40 min., kol gražiai apskrus.

Patiekti galima su natūraliu jogurtu arba plakta kokosų grietinėle, jeigu norisi saldžiau, galite apšlakstyti medumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.