Cukinijų keksas: skanėstas, kurį norisi kepti vėl ir vėl

Šis cukinijų keksas arba duona yra paprastas, bet skanus kepinys, kuris puikiai tinka bet kokia proga. Purus ir drėgnas – tad patiks visiems minkštų keksų gerbėjams. 

 Cukinijų keksas.<br> 123rf nuotr.
 Cukinijų keksas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 19, 2022, 3:46 PM, atnaujinta Aug 16, 2023, 8:25 AM

Pagardinkite riešutais ar šokolado gabaliukais – ir kaskart turėsite kitokio skonio keksą.

Dabar, kai cukinijų – pilni daržai – pats metas išsikepti. Norėsis pakartoti vėl ir vėl!

Cukinijų keksas 

Reikės (23x13 cm kepimo forma):

  • 1 kiaušinio
  • 160 g cukraus
  • 100 ml saulėgrąžų arba rapsų aliejaus 
  • 2 puodelių (po 240 ml) tarkuotų cukinijų 
  • 200 g miltų (dar šiek tiek reikės kepimo formai pabarstyti)
  • 0,75 a. š. cinamono
  • 0,5 a. š. valgomosios sodos
  • 0,5 a. š. kepimo miltelių 
  • žiupsnio druskos 

Papildomai: 

  • saujos graikinių riešutų arba kapotų šokolado gabaliukų (nebūtina)

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, kepimo formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. 

Burokine tarka sutarkuotas cukinijas nuspauskite.

Sumaišykite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, įmaišykite cukinijas. Galiausiai įmaišykite miltus, sumaišytus su visais sausais ingredientais, suberkite riešutus ar šokoladą. 

Tešlą supilkite į kepimo formą ir kepkite apie 45–55 min. Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku. 

Daugiau cukinijų pyragų receptų rasite žemiau:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.