Cukinijų blynai su sūriu: lengva, paprasta, gardu ir vasariška

Cukinijų derliaus laukiu labiausiai. Nes tai viena mėgstamiausių mano daržovių. Ruošiu jas įvairiai – pradedant troškintomis prie pietų kepsnio, sriubomis, o pabaigiu desertais. 

 Cukinijų blynai su sūriu.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Cukinijų blynai su sūriu.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

Aug 26, 2022, 1:10 PM, atnaujinta Aug 21, 2023, 7:35 PM

Šį kartą labai labai užsinorėjau cukinijų blynų. 

Cukinijų blynai su sūriu

Porcijos 2. Užtruksite apie 20 min.

Reikės:

  • 1 jaunos cukinijos;
  • gero žiupsnio druskos;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 v. š. speltų miltų;
  • 50 g fermentinio sūrio;
  • 2 v. š. smulkintų žalumynų: krapų, petražolių, svogūnų laiškų, bazilikų;
  • žiupsnio juodųjų pipirų;
  • šlakelio aliejaus kepti.

Kaip gaminti

Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Pabarstome druska ir leidžiame pastovėti apie 10 min. Cukinijas nuspaudžiame ir skystį nupilame. 

Į cukinijų masę mušame kiaušinį, beriame tarkuotą sūrį, žalumynus, miltus ir pipirus. Gautą masę gerai išmaišome. 

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame blynus, kol šie iškeps ir gražiai apskrus. 

Valgome su grietine.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.