Lengvai pagaminama trinta pomidorų sriuba su vištiena

Ši trinta pomidorų sriuba yra išties paprastai pagaminama. Pomidorus ir kitas daržoves kepiau orkaitėje. Taip pat kartu kepiau ir vištieną. Nors ir mėgstu tokias sriubas, man visada trūksta sotumo, todėl vištienos gabaliukai suteikė ir sotumo, ir papildomo skonio.

 Orkaitėje keptų pomidorų sriuba su vištiena.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Orkaitėje keptų pomidorų sriuba su vištiena.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Orkaitėje keptų pomidorų sriuba su vištiena.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Orkaitėje keptų pomidorų sriuba su vištiena.<br> „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Skanauk su Aušra“

Aug 29, 2022, 2:29 PM, atnaujinta Aug 28, 2023, 2:19 PM

Šiai sriubai nereikia naudoti sultinio. Daržoves kepiau giliame inde, todėl išsiskyrė nemažai skysčio. Viską sutrynus, sriuba buvo nei per skysta, nei per tiršta.

Šios sriubos skonis priklauso ir nuo pačių pomidorų. Kuo jie bus labiau prinokę, sultingesni, tuo ir sriuba bus skanesnė.

Naudojau dvi vištienos krūtinėles, kurias perpjoviau išilgai į kelias dalis, o tada lengvai išmušiau. Jeigu lieka keptos vištienos, ją galima panaudoti salotoms.

Naudojau neriebią grietinėlę. Ją galima keisti augalinės kilmės grietinėle.

Man skaniausia tokią sriubą valgyti su čiabatos skrebučiais.

Orkaitėje keptų pomidorų sriuba su vištiena

Paruošimo laikas – 1 val. 15 min., gaminimo laikas – 45 min. Kiekis: 4 porcijos

Ingredientai

  • 1 kg pomidorų, perpjautų per pusę
  • 2 nedidelių morkų, supjaustytų stambiomis juostelėmis
  • 1 raudonosios paprikos, supjaustytos į keletą dalių
  • 1 raudono svogūno, perpjauto į kelias dalis
  • česnako galvutės (apie 4 skiltelių, nupjauti viršų)
  • 1/3–1/2 st. neriebios grietinėlės
  • saujos bazilikų
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Vištienai:

  • 500 g vištienos krūtinėlių, perpjautų išilgai į 2-3 dalis
  • vištienos prieskonių 
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, juodųjų pipirų

Papildomai:

  • čiabatos ar kitos šviesios duonos

Kaip gaminti 

Į gilų kepimo indą suberti daržoves, apšlakstyti aliejumi, druska, pipirais. Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

Tuo metu, jeigu reikia, lengvai išmušti vištienos filė. Apšlakstyti aliejumi, užberti druskos, pipirų, įtrinti prieskonius. Palikti marinuotis kambario temp. apie 20 min.

Po 25 min. permaišyti daržoves, perkelti į orkaitės apačią, į vidurį įdėti skardą su vištiena. Kepti apie 18–20 min., kepimo režimas – viršus–apačia, tada dar keletą minučių pakepti įjungus  ventiliatorių, kad apskrustų.

Sriubą kiek atvėsinti. Išimti česnaką, išspausti ar išimti minkštąją dalį. Ant daržovių užberti bazilikus ir viską sutrinti iki vientisos masės. Įpilti grietinėlės. Įberti druskos, pipirų.

Išėmus iš orkaitės apie 5 min. vištieną palikti pastovėti. Tada supjaustyti kubeliais.

Keptuvėje paskrudinti duoną: keptuvėje apšlakstyti aliejumi duonos kubelius ir pakepti, kol šiek tiek apskrus.

Sriubą patiekti su vištienos ir duonos gabaliukais.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.