Su rugsėju į namus atskuba ir obuolių pyragų sezonas.
Kepimo forma – 24 cm skersmens. Produktams matuoti naudojama stiklinė – 200 ml. Porcijos 10
Užtruksite gamindami apie 15 min. + 45 min., kol pyragas keps.
Reikalingi produktai:
- 6 kiaušiniai;
- 2 st. cukraus;
- 4 v. š. grietinės;
- 2 st. miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 1 a. š. cinamono;
- 4–6 obuoliai.
Kaip gaminti
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išsukame su cukrumi, beriame vanilinį cukrų. Sudedame grietinę ir gerai išmaišome. Į tešlą įsijojame miltus su kepimo milteliais.
Baltymus su žiupsniu druskos išplakame iki standžių putų. Atsargiai įmaišome į tešlą.
Obuolius nulupame ir supjaustome skiltelėmis. Pabarstome cinamonu.
Kepimo formą ištepame sviestu. Pilame dalį tešlos, ant viršaus paskleidžiame obuolių. Pilame vėl tešlos, išdėliojame obuolių skilteles ir supilame likusią tešlą.
Pašauname kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 45 min.