Lengvai paruošiami pyragėliai su obuoliais papuoš bet kokių vaišių stalą

2022 m. rugsėjo 9 d. 17:16
„Samčio užrašai“
Receptas
Su rudeniu į namus grįžta ir obuoliai. Ilgai galvojau, ką iš jų pagaminti, tad teko prisiminti seną gerą receptą, kurį atradau prieš keletą metų, bet taip kepdavau kriaušes. 
Daugiau nuotraukų (1)
Obuolius mėgstu, bet kepti jie man kažkas tokio.
Tad pristatau savo pyragėlius.
Pyragėliai su obuoliais
Ingredientai:
  • 1 pakuotė sluoksniuotos tešlos (naudojau bemielę, bet jei mėgstate, galite naudoti mielinę)
  • 3 obuoliai
  • 3 šaukštai medaus
  • 1 kiaušinis
  • 2 šaukštai razinų
  • citrinos sulčių
Kaip gaminti
Obuolius perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir išpjaukite dar šiek tiek pačio obuolio. 
Viršuje įpjaukite griovelius ir pašlakstykite citrinos sultimis.
Razinas sumaišykite su medumi.
Iš tešlos išpjaukite obuolio formas, tik jos turi būti didesnės nei patys obuoliai.
Tešlą patepkite kiaušinio plakiniu. I obuolio vidų dėkite razinas ir dėkite ant tešlos. Šiek tiek paspauskite.
Dėkite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 15–20 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.