Kalakutienos iešmeliai su tortilijų vamzdeliais: K. Krivickas pamokė, kaip paprastą patiekalą paversti įspūdingu

Paprastą grilio patiekalą lengvai paversite įspūdingu – šalia kalakutienos iešmelių patiekite tortilijų vamzdelių. Jie – puikūs įprastos duonos ar bandelės pakaitalai, lengvai ir greitai pagaminami, juos mėgsta vaikai.

 Kalakutienos iešmeliai su tortilijų vamzdeliais pagal K.Krivicko receptą.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kalakutienos iešmeliai su tortilijų vamzdeliais pagal K.Krivicko receptą.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kalakutienos iešmeliai su tortilijų vamzdeliais pagal K.Krivicko receptą.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kalakutienos iešmeliai su tortilijų vamzdeliais pagal K.Krivicko receptą.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kalakutienos iešmeliai su tortilijų vamzdeliais pagal K.Krivicko receptą.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 Kalakutienos iešmeliai su tortilijų vamzdeliais pagal K.Krivicko receptą.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 K.Krivickas.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
 K.Krivickas.<br> Nuotr. iš „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“.
Daugiau nuotraukų (4)

Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius

Sep 10, 2022, 11:58 AM, atnaujinta Sep 5, 2023, 8:01 PM

Per anksti paskrudinti, jie dažnai nesulaukia pagrindinio patiekalo – sunaikinami kaip užkandis.

Šį kartą tortilijų vamzdelius guldysime šalia kalakutienos iešmelių.

Kalakutienos iešmeliams reikės:

  • 600 g kalakuto šlaunies be kaulo
  • 5 šaukštų sojų padažo
  • 1 šaukštelio druskos
  • 3 skiltelių trinto česnako
  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Nuo kalakuto šlaunies nurėžiame tai, kas nereikalinga, – riebalus ir plėves.

Paruošiame marinatą. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir marinuojame porą valandų.

Veriame ant iešmelių ir vartydami kepame virš žarijų 180–200 laipsnių temperatūroje 10–15 minučių.

Tortilijų vamzdeliams reikės:

  • 4 tortilijų su įvairiais grūdais
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštų kapotų petražolių
  • žiupsnelio druskos

Kad geriau susisuktų, tortilijas šiek tiek pašildome.

Ant kiekvienos po lygiai tepame aliejaus, sumaišyto su petražolėmis ir druska, susukame į vamzdelį ir kepame virš žarijų 180–200 laipsnių temperatūroje 3–4 minutes iš visų pusių, kol apskrus.

Viską patiekiame su ridikėliais, gražgarstėmis.

Iešmelius apšlakstome alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis.

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.