O jūs mėgstate košes?
Grikių košė su pievagrybiais
Porcijos 2. Užtruksite apie 30 min.
Reikės:
- 100 g grikių;
- 200 g pievagrybių;
- 1 morkos;
- 1 svogūno;
- 1 poro;
- šlakelio aliejaus;
- žiupsnio druskos;
- žiupsnio juodųjų pipirų;
- saujelės smulkintų žalumynų.
Kaip gaminti
Grikius išverdame. Daržoves nulupame ir nuplauname. Morką supjaustome griežinėliais, porą ir svogūną – pusžiedžiais, pievagrybius riekelėmis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Suberiame daržoves ir pakepiname, kol šios suminkštės. Suberiame
pievagrybius. Pakaitiname keletą minučių. Pagardiname druska ir pipirais.
Suberiame išvirtus grikius ir smulkintus žalumynus. Gerai išmaišome.