​Moliūgų ir razinų pagardas, kurį rekomenduoja D. Mikutienė: itin tiks prie paukštienos ar sūrio

Valgomos dovanos yra išskirtinės, o virtuvė – vieta, kurioje buvusi Seimo narė, o dabar – Trakų ligoninės vadovė Dangutė Mikutienė pailsi geriausiai. 

 Moliūgų pagardas pagal D.Mikutienės receptą.<br> lrytas.lt koliažas
 Moliūgų pagardas pagal D.Mikutienės receptą.<br> lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 5:27 PM, atnaujinta Sep 26, 2023, 9:49 AM

„Virtuvėje mėgstu eksperimentuoti, o kartais ieškau naujų receptų“, – pasakojo D.Mikutienė.

Susidomėjusi daržovių ruošimu žiemai D.Mikutienė dalijasi savo atradimais ir socialiniuose tinkluose, taip pat įkelia nuotraukų, į kurias pasižiūrėjus daug kam nutįsta seilė. Kulinarinių eksperimentų autorei būna smagu, jei kitoms moterims taip pat pavyksta skaniai ką nors paruošti.

Ieškodama naujų skonių moteris vadovaujasi ne tik nuojauta, bet ir viena taisykle – sudėjusi į puodą pagardui tinkamas daržoves ir šiek tiek pavirusi, vėliau įberia prieskonių, o padažą dažniausiai atvėsina ir ragauja tik kitą dieną.

Toks degustavimas nekart pasiteisino, nes kol virtuvėje būna susikaupusių garų, sunku pajusti, kokio dar trūksta priedo, kad pagardas atskleistų savo tikrąjį skonį.

D.Mikutienė džiaugėsi atradusi moliūgą kaip rudens karalių. Nors daug kam atrodo, kad ši daržovė greit atsibosta, sumanios šeimininkės virtuvėje moliūgų patiekalai gali tapti gardumynu.

Geriausio įvertinimo ji sulaukė iš sutuoktinio Juliaus, kuris iki tol šių daržovių nevalgydavo.

Daugiau apie D.Mikutienės eksperimentus skaitykite čia

„Savaitgalio“ skaitytojams ji pasiūlė išbandyti moliūgų pagardą. 

Moliūgų ir razinų pagardas

Reikės:

  • 1 kg moliūgo
  • vienos citrinos
  • 2 mangų
  • 100 g džiovintų razinų
  • vieno nulupto apelsino
  • galvutės česnako (apie 40 g)
  • 100–150 g rudojo cukraus
  • po arbatinį šaukštelį maltų imbierų, cinamono miltelių
  • pusės stiklinės obuolių acto

Kaip gaminti

Supjaustykite moliūgą kubeliais, užpilkite litru vandens, kurį parūgštinkite dviem arbatiniais šaukšteliais citrinų rūgšties, bent dvi valandas palaukite, kol susidarys daugiau sulčių. Nusunkite, o skystį užvirkite. Trintuvu susmulkinkite du mangus, kol pasidarys tyrė.

Sudėkite viską į puodą, virkite apie 20 minučių, tada įpilkite obuolių acto. Kad pagardo spalva būtų gražesnė, galite įdėti kelis griežinėlius burokėlių arba burokėlių miltų.

Pagardą per naktį atvėsinkite, o ryte paragaukite, ar ko nors netrūksta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.