Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais: receptas, kuris užkariaus virtuves

Pradėkime dar vieną rudens sezoną kartu. Naujo sezono atidarymui kviečiu išsikepti mielines cinamono ir obuolių bandeles. 

 Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanaus maisto pasaulis“

Sep 26, 2022, 2:39 PM, atnaujinta Sep 26, 2023, 9:49 AM

Minkštos, purios, su daug cinamono ir obuolių. O jeigu bandėte mano cinamono keksiukų receptą, žinokite – čia yra dar geriau.

Mielinės cinamoninės bandelės su obuoliais

Tešlai reikės:

  • 560 g miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 250 g šilto pieno
  • 2 kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 100 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 30 g cukraus

Įdarui reikės:

  • 250 g rudojo cukraus
  • 190 g minkšto sviesto
  • 3 a. š. cinamono
  • 800 g kubeliais supjaustytų obuolių + 20 g sviesto + 1 a. š. cinamono

Pieną supilame į puodą, pašildome, suberiame cukrų, mieles. Išmaišome ir paliekame keletą min.

I dubenį beriame miltus, supilame pieną, kiaušinius ir minkome apie 5 min. Tada dalimis dedame minkštą sviestą ir minkome, kol tešla tampa elastinga.

Išminkytą tešlą uždengiame maistine plėvele ir kildiname šiltai, kol padvigubėja.

Kol tešla kyla, nuluptus ir supjaustytus kubeliais obuolius kartu su sviestu ir cinamonu keletą min. 
apkepame keptuvėje (neturi gautis košė). Atvėsiname.

Tada pasiruošiame sviesto ir cukraus įdarą. Minkštą sviestą ir rudąjį cukrų išmaišome iki vientisos masės.

Pakilusią tešlą dedame ant stalo, perminkome, daliname į dvi dalis. 

Kiekvieną dalį iškočiojame 20x30 cm dydžio, tepame dalį cukraus ir sviesto įdaro, ant viršaus dalį obuolių. Suvyniojame į du vyniotinius ir dedame į šaldiklį 15 min. – sutvirtės tešla, bus lengviau pjaustyti.

Po 15 min. supjaustome į 12–15gabaliukų ir sudedame į kepimo formą. Uždengiame ir dar lengvai pakildiname.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35–40 min.

Iškeptas galima valgyti ir taip arba pasidaryti kreminio sūrio (200 g) ir cukraus pudros (100 g) kremą.

Neabejoju – šis receptas užkariaus jūsų namus ir bus puikus šio rudens desertas. 

Dalintis receptu būtina!

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.