Meksikietiški traškūs paplotėliai: skanėstas, primenantis lietuvišką „Skruzdėlyną“

Šie traškūs paplotėliai labai primena Lietuvoje gaminamą „Skruzdėlyną“, tik „Skruzdėlynui“ pagaminti reikia daugiau laiko, kadangi kiekvienas lakštas išmirkomas saldžiame sirupe ir kepami žymiai mažesni paplotėliai. 

Meksikietiški traškūs paplotėliai.<br> „Lithuanian in the USA“.
Meksikietiški traškūs paplotėliai.<br> „Lithuanian in the USA“.
Meksikietiški traškūs paplotėliai.<br> „Lithuanian in the USA“.
Meksikietiški traškūs paplotėliai.<br> „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lithuanian in the USA“

Sep 27, 2022, 5:34 PM, atnaujinta Sep 26, 2023, 9:48 AM

„Bunuelos“ paplotėliams taip pat galima paruošti saldų sirupą, tačiau kiekvieno paplotėlio jame mirkyti nereikia, užtenka aplieti sirupu. Paprasčiausia, žinoma, apibarstyti dar karštus paplotėlius cukrumi ir iškart skanauti!

P. S. Kuo ploniau iškočiosite paplotėlius, tuo jie bus trapesni ir gardesni.

12 didelių paplotėlių reikės (produktams matuoti naudojama stiklinė – 240 ml):

  • 2 stiklinių miltų
  • apie 3/4 stiklinės šilto vandens
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus
  • 0,5 arb. š. druskos
  • cukraus (apibarstyti)
  • saulėgrąžų aliejaus (virti)

Gaminimas

Sviestą ištirpiname, paliekame atvėsti.

Viename dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarome duobutę, įmušame kiaušinį, atvėsusį sviestą ir supilame vanilės ekstraktą. Pamažu sumaišome su miltais.

Į miltų masę įmaišome šiltą vandenį pildami po šaukštą, maišydami ir po to minkydami. Minkyti reikėtų bent 5–7 min., kol tešla bus minkšta ir vos kibs prie rankų (viso vandens gali neprireikti). Iš tešlos suformuojame rutulį, įdedame į dubenį ir uždengiame virtuviniu rankšluosčiu. Paliekame tešlą pastovėti kambario temperatūroje bent 30 min.

Tešlą supjaustome į 12 vienodo dydžio gabalėlių.

„Bunuelos“ gamybai prireiks dubenio apvalia apačia ir vaškinio popieriaus. Dubenį apverčiame, ant jo uždedame vaškinio popieriaus lapą.

Imame gabalėlį tešlos ir iškočiojame apvalų, labai ploną skritulį. Tada tešlos skritulį uždedame ant dubenio su vaškiniu popieriumi ir šiek tiek ištempiame tešlos apskritimo kraštus (kad gautume tolygų ir plonesnį paplotėlį). Taip suformuojame visus paplotėlius ir dedame ant miltuoto paviršiaus.

Keptuvėje įkaitiname apie 2–3 cm aliejaus, dedame vieną tešlos skritulį ir kepame iš abiejų pusių, kol šis pasidaro auksinės spalvos. Bekepant paplotėlį galite truputį paspausti, kad per daug neiškiltų ir būtų lygesnio paviršiaus. Iškeptą paplotėlį dedame ant popierinio rankšluosčio. Dar karštą apibarstome iš abiejų pusių cukrumi. Taip iškepame visus. Skanaus!

Pastaba: paplotėlių tešlą galite pasiruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve uždengtą dieną ar dvi.

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.