Lengvai paruošiama slyvų uogienė: darbo nedaug, o rezultatas – puikus

Vakar mano namuose buvo slyvadienis, šiandien teks pasitenkinti daugiau lovadieniu. Daug daug karštų arbatos puodelių su citrina ir medumi.

 Slyvų uogienė.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Slyvų uogienė.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Kviečiu į virtuvę“

2022-09-28 08:04, atnaujinta 2023-09-26 09:48

Ruduo – toks laikas, kad išlikti sveikam pavyksta nedaugeliui.

O dabar apie pačią uogienę. 

Labai tikiuosi, kad patiks idėja ir jums.

Šį kartą dariau viską daug paprasčiau. Slyvas nuploviau, suverčiau į puodą ir kaitinau apie 20 min. Pertryniau viską per sietelį. Tai padėjo atskirti odeles ir kauliukus, kuriuos išmečiau lauk. Darbo daug mažiau nei išiminėjant slyvų kauliukus prieš virimą.

Į gautą slyvų tyrę beriame cukraus. Aš dažniausiai renkuosi uogienių cukrų. Užverdame uogienę ir pakaitiname dar apie 10 min. 

Pilstome į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius.

Užsukame dangteliais. Užklojame storu rankšluosčiu ir leidžiame atvėsti.

„Kviečiu į virtuvę“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.