Prancūziškas obuolių pyragas – turbūt lengviausiai pagaminamas iš visų

Prancūziško obulių pyrago receptu dalijasi Renata Ničajienė, receptų knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė. 

 Prancūziškas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienės nuotr.
 Prancūziškas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienės nuotr.
 Prancūziškas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienės nuotr.
 Prancūziškas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 29, 2022, 2:46 PM, atnaujinta Sep 26, 2023, 9:47 AM

„Prancūzai turi ne vieną ir ne du tradicinius obuolių pyragus. Šis – bene lengviausiai pagaminamas iš visų prancūziškų!

Jis ruošiamas su lydytu sviestu. Pagrindinis akcentas – brendis arba romas, kuris suteikia pyragui ypač sodrų skonį, ir klasikinis vanilinis cukrus, kurį prancūzai į obuolių pyragus beria dažniau nei cinamoną“, – patikino Renata.

Su žurnalo „Savaitgalis“ skaitytojais ji pasidalijo skaniausiais obuolių pyragų receptais iš savo elektroninės knygos „Obuolių pyragai iš viso pasaulio“. Šią elektroninę knygą su 12 obuolių pyragų receptais nemokamai galima parsisiųsti iš mano tinklaraščio SezonineVirtuve.lt.

O mes dalijamės prancūziško obuolių pyrago receptu iš šios knygos.

Reikės (21 cm skersmens kepimo formai)

  • 3–4 didelių kietesnių saldžiarūgščių obuolių
  • 115 g sviesto
  • 2 didelių kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 60 ml brendžio arba romo
  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • miltelinio cukraus apibarstyti

Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sviestą ištirpinkite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir žiupsneliu druskos. Kepimo skardą, geriau atsegamą, ištepkite sviestu, o ant dugno patieskite kepimo popierių.

Išplakite 2 kiaušinius iki putų, supilkite praaušusį lydytą sviestą, alkoholį, paprastą bei vanilinį cukrų ir plakite toliau. Galiausiai įmaišykite miltų mišinį ir užmaišykite vidutinio tirštumo tešlą. Į ją suberkite pjaustytus obuolius ir gerai išmaišykite. Tešlą su obuoliais supilkite į paruoštą kepimo formą ir kepkite orkaitėje apie 40 minučių.

Atsegę kepimo formą palikite pyragą praaušti. Prieš patiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.