Drėgnas ir minkštas morkų tortas: receptas, pagal kurį negali nepavykti

Baigėsi vasara, baigėsi ir želės, jogurtinių ar vaisinių desertų metas. Ruduo tuoj įpusės, tad pats metas rudeniškai rimtam, sodriam morkų tortui.

 Morkų tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Morkų tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Morkų tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Morkų tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Morkų tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 Morkų tortas.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanaus maisto pasaulis“

Oct 2, 2022, 1:58 PM, atnaujinta Oct 3, 2023, 10:01 AM

Drėgnas, minkštas, ne per saldus, lengva pasigaminti. Nepavykti negali!

Morkų tortas

Bikvitui reikės:

  • 300 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • 200 g aliejaus
  • 100 g rudojo cukraus
  • 160 g cukraus
  • 1 a. š. vanilės
  • 270 g smulkiai tarkuotų morkų
  • 10 g kepimo miltelių
  • 100 g smulkintų karijų riešutų (tinka lazdynų, graikiški)
  • 2 a. š. prieskonių mišinio (truputis cinamono, imbiero, muskato riešuto)
  • žiupsnelis druskos
  • 50 g razinų (nebūtina, bet man skaniau) 

Kremui reikės:

  • 400 g kreminio sūrio
  • 140 g labai minkšto sviesto
  • 100 g kamb. temp. grietinėlės
  • apie 120 g miltelinio cukraus 
  • citrinos sulčių pagal norimą skonį

Kaip gaminti

Bikvitui abiejų rūšių cukrus, vanilę ir aliejų išsukame iki vientisos masės, kol susijungs. Po vieną mušame kiaušinius ir gerai išmaišome.

Miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius sumaišome atskirai dubenyje ir per sietelį įsijojame į kiaušinių ir aliejaus masę. Suberiame tarkuotas morkas, smulkintus riešutus ir razinas. Viską gerai išmaišome.

24 cm kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir kepame 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50–60min., kol į biskvitą įbedus medinį pagaliuką jis bus sausas.

Iškepus leidžiame visiškai atvėsti formoje.

Kremui kambario temperatūros kreminį sūrį išsukame kartu su milteliniu cukrumi iki vientisos masės. Tada dedame dalimis labai minkštą sviestą ir vėl maišome. Kai sviestas sudėtas, pilame grietinėlę ir gerai išplakame iki standaus kremo.

Atvėsusį biskvitą daliname į 3 dalis (galima sulaistyti apelsinų sultimis), tepame kremu (turi užtekti ir šonams). Dedame į šaldytuvą per naktį, kad visiškai sustingtų.

Puošiame kaip norisi ir galime.

Šis tortas pagal saldumą pats tas, tad cukraus kiekį didiname ar mažiname pagal poreikį.

Nepamirškite, kad saldumo suteiks ir pačios morkos, ir razinos (jei dėsite).

„Skanaus maisto pasaulis“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą