Itališkas obuolių pyragas: drėgnas, aromatingas ir skanus išliks net kelias dienas

Itališko obuolių pyrago receptu dalijasi Renata Ničajienė, receptų knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė. 

 Itališkas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienė.
 Itališkas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienė.
 Itališkas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienė.
 Itališkas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 7, 2022, 11:03 AM, atnaujinta Oct 3, 2023, 9:57 AM

„Prancūzai obuolių pyragą kepa su sviestu, o italai – su alyvuogių aliejumi. Šis pyragas drėgnas, aromatingas ir skanus išlieka net kelias dienas.

Pirmą kartą obuolių pyrago su alyvuogių aliejumi paragavau keliaudama po Toskaną, tą receptą esu aprašiusi ir savo tinklaraštyje, tiesa, jis kiek skiriasi nuo šio recepto, bet kepimo principas tas pats.

Itališkam obuolių pyragui kvapumo suteikia nutarkuota citrinų žievelė ir vanilinis cukrus“, – teigia Renata.

Su žurnalo „Savaitgalis“ skaitytojais ji pasidalijo skaniausiais obuolių pyragų receptais iš savo elektroninės knygos „Obuolių pyragai iš viso pasaulio“. Šią elektroninę knygą su 12 obuolių pyragų receptais nemokamai galima parsisiųsti iš mano tinklaraščio SezonineVirtuve.lt.

Itališkas obuolių pyragas „Torta di Mele“

Reikės (21 cm skersmens kepimo formai):

  • 600 g saldžiarūgščių kietesnių obuolių
  • 3 kiaušinių
  • 120 ml lengvo skonio ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 140 g cukraus
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 200 g kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 1 citrinos smulkiai nutarkuotos žievelės
  • miltelinio cukraus apibarstyti

Kaip gaminti

Atsegamos kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite alyvuogių aliejumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Obuolius perpjaukite, išimkite sėklas, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, toliau plakdami lėtai supilkite alyvuogių aliejų ir plakite, kol masė bus vientisa. Smulkiai įtarkuokite citrinos žievelę ir suberkite miltų mišinį. Užmaišykite vientisą tešlą.

Obuolius suberkite į tešlą ir išmaišykite.

Kepkite apie 30–40 minučių, kol įkištas medinis dantų krapštukas bus sausas. Iškepusį pyragą palikite praaušti praviroje kepimo formoje. Prieš pjaustydami apibarstykite milteliniu cukrumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.