Jeigu iki šiol manėte, kad burokėliai tinka tik sriubai ar mišrainei, paragavę šio pyrago nuomonę pakeisite.
Jis puikiai tiks ir laukiant svečių, prie taurės vyno ar net vakarienei.
Išbandykite!
Burokėlių pyragas su feta
Reikės:
- 300 g virtų arba orkaitėje iškeptų burokėlių
- alyvuogių aliejaus
- 300 g sluoksniuotos tešlos
- 1 kiaušinio
- 3 v. š. balzaminio acto
- 150 g fetos, sutrupintos
- saujelės graikinių arba kedro riešutų
- čiobrelių
- druskos ir pipirų
Kaip gaminti
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Tešlą iškočiokite į didelį stačiakampį, 1 cm palei kraštus įpjaukite tešlą, tačiau neperpjaukite – padarysite savotišką kraštelį. Dėkite ant kepimo skardos, kraštelius patepkite lengvai išplaktu kiaušiniu. Vidurį lengvai subadykite šakute.
Burokėlius supjaustykite. Ant burokėlių pilkite balzaminio acto, išmaišykite ir suberkite juos ant tešlos, tolygiai paskirstykite.
Apibarstykite trupinta feta ir riešutais, čiobreliais, pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska.
Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20 minučių arba kol tešla išsipūs ir taps auksinės spalvos.
Jei per vidurį tešla iškilo, paspauskite ją žemyn.
Patiekite atvėsintą ar vos vos šiltą.