Viduje – cukinija, burokėliai ir bulvės.
Rudens pyragas su daržovėmis
Reikės (2 vnt. maždaug 20–24 cm skersmens skardos pyragams)
Tešlai:
- 400 g miltų (pavyzdžiui, 250 g kvietinių ir 150 g speltų)
- 200 g grietinės (30 proc.)
- 200 g sviesto (82 proc.), supjaustyto nedideliais kubeliais
- 50 g VILVI puskiečio „Memel Piquant“ sūrio su saulėje džiovintais pomidorais
Viršui:
- 4 šaukštų maltų džiūvėsėlių
- 0,5 didesnės cukinijos
- 1 saldžiosios bulvės
- 2 įprastų bulvių
- 2 virtų burokėlių
- 2 šaukštų pesto
- 1 kiaušinio
- 2 šaukštų pieno
Kaip gaminti
Produktus sudėti į kombainą ir užmaišyti tešlą. Taip pat galima kapoti peiliu ir trumpai paminkyti. Negalima to daryti ilgai, kad tešla nesušiltų ir neišsiskirtų per daug glitimo. Suformuoti 1 cm storio stačiakampį, įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 1–2 valandoms.
Atvėsusią tešlą iškočioti į 0,3–0,5 cm storio lakštą.
Ant viršaus pabarstyti džiūvėsėlių.
Daržoves supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant pagrindo. Gausiai aptepti jas pestu. Taip pat galima pridėti kitų mėgstamų prieskonių.
Užlenkti šonus, aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu.
Kepti 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.