Minkštučiams virtų bulvių cepelinams neatsispirs nei maži, nei dideli

Jeigu mėgstate virtų bulvių cepelinus, šis receptas jums turėtų patikti. Minkštučiams ir švelnaus skonio cepelinams neatsispirs nei maži, nei dideli.  

 Virtų bulvių cepelinai su manų kruopomis.<br> 123rf nuotr.
 Virtų bulvių cepelinai su manų kruopomis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-10-13 13:43, atnaujinta 2023-10-09 16:32

Juos įdaryti galite tiek mėsa, tiek varške, tiek daržovėmis ar grybais. Pagardinkite mėgstamu padažu – ir kvieskite šeimą prie stalo. 

Virtų bulvių cepelinai su manų kruopomis

Bulvių masei reikės:

  • 1 kg bulvių 
  • 100 g manų kruopų
  • 100 g bulvių krakmolo 
  • druskos

Įdarui: 

  • apie 300–400 g virtos maltos mėsos (kiaulienos, vištienos)
  • svogūno
  • morkos
  • aliejaus
  • druskos
  • juodųjų pipirų

Padažui: 

  • rūkytos šoninės
  • svogūno
  • grietinės
  • sviesto
  • druskos

Kaip gaminti 

Bulves išvirkite, sutrinkite ir atvėsinkite. Į masę įmaišykite manų kruopas ir krakmola, pagardinkite druska.

Įdarui mėsą išvirkite, sumalkite, sumaišykite su aliejuje pakepintu svogūnu ir tarkuota morka, pagardinkite druska ir pipirais. 

Formuokite cepelinus ir dėkite į verdantį vandenį. Virkite apie 10 minučių. 

Per tą laiką paruoškite spirgučių padažą: kubeliais pjaustytą šoninę ir svogūnus pakepinkite, kol šoninė šiek tiek išsilydys, o svogūnai apskrus. Dėkite grietinės, pagardinkite pipirais, krapais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.