Šis obuolių pyrago receptas populiarus Vokietijoje – išbandykite ir jūs

Šis obuolių pyragas Vokietijoje laikomas tradiciniu. Nors jo sudėtis panaši į prancūziško, sviestas jam naudojamas minkštas, o ir atrodo jis puošniau dėl obuolių ant viršaus. Darbo su juo visai nedaug, tik svarbu, kad visi produktai būtų kambario temperatūros.

 Tradicinis vokiškas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienė.
 Tradicinis vokiškas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienė.
 Tradicinis vokiškas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienė.
 Tradicinis vokiškas obuolių pyragas.<br> R.Ničajienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 14, 2022, 2:24 PM, atnaujinta Oct 9, 2023, 4:31 PM

Receptu dalijasi Renata Ničajienė, receptų knygų ir tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ autorė. 

Vokiškas obuolių pyragas „Apfelkuchen“

Reikės (21 cm skersmens kepimo formai)

Tešlai:

  • 115 g sviesto
  • 0,5 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus
  • 1 citrinos nutarkuotos žievelės
  • žiupsnelio druskos
  • 3 didelių kiaušinių
  • 215 g kvietinių miltų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių
  • 2 šaukštų pieno
  • miltelinio cukraus apibarstyti

Viršui:

  • 4 saldžiarūgščių obuolių
  • 2 šaukštų lydyto sviesto

Kaip gaminti

Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Kepimo formą ištepkite sviestu, o jos dugną išklokite kepimo popieriumi.

Minkštą sviestą išsukite iki purumo plakikliu, berkite cukrų, žiupsnelį druskos, vanilinį cukrų, įtarkuokite citrinos žievelę. Plakite, kol sviesto masė taps puri.

Toliau plakdami po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius ir plakite, kol kiaušiniai gerai įsiplaks į sviesto masę, tada pilkite kambario temperatūros pieną.

Miltus su kepimo milteliais toliau maišydami dalimis suberkite į tešlą. Supilkite ją į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą atsegamą kepimo formą.

Obuolius supjaustykite į 4 dalis, nulupkite ir išimkite sėklas. Kiekvieną obuolio skiltelę plonai įpjaukite riekelėmis, bet ne iki galo, kad kepant skiltelės gražiai išsiskleistų. Taip paruoštus obuolius uždėkite simetriškai ant tešlos, per daug jų į ją neįspauskite.

Kiekvieną obuolį patepkite lydytu sviestu, kepkite apie 40 minučių.

Iškepusį pyragą aušinkite pradarę kepimo formą. Prieš patiekdami apibarstykite milteliniu cukrumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.