Konservuota burokėlių sriuba su kopūstais: žiemą džiaugsitės kiekvienu stiklainiu

Jei mėgstate burokėlių sriubą su kopūstais, išbandykite šį nesudėtinga receptą. Iš anksto pasigaminę tokių sriubos „paruoštukų“, vakarienę šeimai paruošite greitai ir lengvai. 

 Burokėlių ir kopūstų sriuba stiklainiuose.<br> 123rf nuotr.
 Burokėlių ir kopūstų sriuba stiklainiuose.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2022, 1:56 PM

Verdant tokią sriubą galima papildomai dėti mėsos kukuliukų ar pjaustytų dešrelių – bus sočiau. 

Burokėlių sriuba su kopūstais

Reikės:

  • 0,5 kg burokėlių
  • 0,5 kg kopūsto 
  • 2–3 morkų
  • 0,5 pomidorų arba kelių šaukštų pomidorų padažo
  • 0,2 kg svogūnų 
  • 1 v. š. cukraus 
  • 1 v. š. druskos 
  • 100 ml aliejaus 
  • 0,5 stiklinės vandens
  • šlakelio obuolių acto (nebūtinai)

Kaip gaminti 

Žalius, nevirtus burokėlius nulupkite, sutarkuokite burokine tarka. Sutarkuokite ir morkas.

Kopūstą ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais.

Visus produktus sudėkite į puodą, užvirkite ir troškinkite apie 40 min., kol daržovės suminkštės. Dėl skonio galite įpilti šlakelį obuolių acto, tačiau tai nėra būtina.

Sudėkite į sterilius stiklainius. Kai atvės, laikykite vėsioje vietoje. 

Ruošdami sriubą stiklainio turinį atskieskite panašiu kiekio vandens, užvirkite ir pavirkite kelias minutes.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2023 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.