Aitriųjų paprikų troškinys su moliūgais: paruošti paprasta, o skonis nenuvils

Šis rudeniškas aitriųjų paprikų troškinys nuo tradicinio skiriasi tuo, kad į jį įdėjau kubeliais pjaustyto moliūgo. Šiuo metu ši daržovė yra labai dažnai sutinkama mano gaminamuose patiekaluose.

Aitriųjų paprikų troškinys su moliūgais.<br> „Skanauk su Aušra“.
Aitriųjų paprikų troškinys su moliūgais.<br> „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanauk su Aušra“

2022-10-26 13:46, atnaujinta 2023-10-27 08:50

Man visada patinka gaminti aitriųjų paprikų troškinį, nes jį pagaminti yra tikrai paprasta. O skonis niekada nenuvilia. Man patiko ir šis troškinys ir su moliūgu, kurį supjausčiau gan nedideliais kubeliais ir troškinau, kol tapo minkštas.

Aitriąją papriką naudojau didesnę, vidutinio aštrumo. Ją pjaustant reikia būti atsargiems, nes ji gali sukelti rankų deginimo pojūtį. Tad patartina mūvėti vienkartines pirštines. Aš dažniausiai gaminu lengvai aštrų troškinį. Todėl maltos aitriosios paprikos naudoju gana nedaug.

Aitriųjų paprikų troškinį patiekiau su tarkuotu sūriu bei paskrudintu batonu.

Aitriųjų paprikų troškinys su moliūgu

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 40 min. Kiekis: 4 porcijos

Reikės:

  • 400 g maltos jautienos
  • 1 (400 g) pakelio konservuotų raudonųjų pupelių
  • 2 (po 400 g) pakeliai konservuotų smulkintų pomidorų
  • 2 st. moliūgo, supjautyto nedideliais kubeliais
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto
  • 3 skiltelių česnako, susmulkintų
  • 1 vidutinio dydžio aitriosios paprikos, smulkiai supjaustytos
  • 1 st. vandens
  • 2 arbat. š. raudonosios paprikos
  • 2 arbat. š. kuminų
  • 1 arbat. š. džiovintų raudonėlių
  • saujos šviežių petražolių, susmulkintų
  • maltų aitriųjų paprikų pagal skonį
  • druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • tarkuoto sūrio

Gaminimas

Keptuvėje įkaitinti aliejų. Pakepinti aitriąją papriką ir svogūną apie 4–5 min. ar kol jis taps lengvai auksinės spalvos. Suberti česnaką ir jį pakepinti apie 30 s.

Suberti mėsą, sumaišyti su prieskoniais, druska. Kepti, kol ji nebebus raudona.

Supilti pomidorus, pupeles, vandenį. Viską užkaisti iki virimo. Tada suberti moliūgo gabaliukus.
Sumažinti kaitrą iki mažos ir troškinti apie 30 min. ar kol moliūgas bus minkštas.

Suberti petražoles, užbarstytu juodųjų pipirų ar jeigu reikia kitų prieskonių. Viską išmaišyti.

Patiekti su tarkuotu sūriu, skrudinta šviesia duona.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?