Traški tortilija su jautiena, pupelėmis ir sūriu patiks ir mažiems, ir dideliems

Traški tortilija su smulkintos jautienos, pupelių ir sūrio įdaru ne tik numalšins alkį, bet ir suteiks jėgų visai dienai.

 Traški tortilija su jautiena, pupelėmis ir sūriu pagal K. Krivicko receptą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Traški tortilija su jautiena, pupelėmis ir sūriu pagal K. Krivicko receptą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Traški tortilija su jautiena, pupelėmis ir sūriu pagal K. Krivicko receptą.<br> K.Krivicko nuotr.
 Traški tortilija su jautiena, pupelėmis ir sūriu pagal K. Krivicko receptą.<br> K.Krivicko nuotr.
 K.Krivickas.
 K.Krivickas.
Daugiau nuotraukų (3)

Kristupas Krivickas, tinklaraščio „Kristupo Krivicko BBQ užrašai“ autorius

Oct 28, 2022, 12:09 PM, atnaujinta Oct 27, 2023, 8:49 AM

Ne mažiau svarbu ir tai, kad šis patiekalas patiks net ir patiems išrankiausiems mūsų mažiesiems gurmanams.

Reikės:

  • 450 g brandintos smulkintos jautienos
  • 425 ml skardinės raudonųjų pupelių
  • 250 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 250 ml pomidorų tyrės
  • 2 v. š. Vorčesterio padažo
  • 1 v. š. saldžiųjų paprikų miltelių
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
  • 1 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių (pasirinktinai)
  • 4 klasikinių tortilijų
  • 4 didelių griežinėlių pomidoro
  • saujelės kapotų petražolių
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti

Keptuvėje šlakelyje alyvuogių aliejaus aukštoje temperatūroje 5 min. pakepiname smulkintą jautieną.

Beriame saldžiųjų paprikų miltelius, aitriųjų paprikų dribsnius, druską, pipirus, pilame Vorčesterio padažą ir nuolat maišydami pakepiname dar 5 min.

Įmaišome pupeles ir pomidorų tyrę, sumažiname karštį, kartkartėmis pamaišydami 10 min. lėtai troškiname.

Nukeliame nuo ugnies, įmaišome pusę tarkuoto sūrio, petražoles, palaukiame, kol truputį atvės.

Padaliname į keturias dalis, užlankstome keturiose tortilijose, padengiame sūriu, prispaudžiame pomidoro riekelėmis, užberiame šiek tiek petražolių.

Kepsninėje kepame netiesioginėje kaitroje 200 laipsnių temperatūroje 10 min.

Jei kepsite orkaitėje, temperatūra ir laikas tokie pat.

„Kristupo Krivicko BBQ užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.