Ne mažiau svarbu ir tai, kad šis patiekalas patiks net ir patiems išrankiausiems mūsų mažiesiems gurmanams.
Reikės:
- 450 g brandintos smulkintos jautienos
- 425 ml skardinės raudonųjų pupelių
- 250 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 250 ml pomidorų tyrės
- 2 v. š. Vorčesterio padažo
- 1 v. š. saldžiųjų paprikų miltelių
- 1 a. š. druskos
- 1 a. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių (pasirinktinai)
- 4 klasikinių tortilijų
- 4 didelių griežinėlių pomidoro
- saujelės kapotų petražolių
- šlakelio alyvuogių aliejaus
Kaip gaminti
Keptuvėje šlakelyje alyvuogių aliejaus aukštoje temperatūroje 5 min. pakepiname smulkintą jautieną.
Beriame saldžiųjų paprikų miltelius, aitriųjų paprikų dribsnius, druską, pipirus, pilame Vorčesterio padažą ir nuolat maišydami pakepiname dar 5 min.
Įmaišome pupeles ir pomidorų tyrę, sumažiname karštį, kartkartėmis pamaišydami 10 min. lėtai troškiname.
Nukeliame nuo ugnies, įmaišome pusę tarkuoto sūrio, petražoles, palaukiame, kol truputį atvės.
Padaliname į keturias dalis, užlankstome keturiose tortilijose, padengiame sūriu, prispaudžiame pomidoro riekelėmis, užberiame šiek tiek petražolių.
Kepsninėje kepame netiesioginėje kaitroje 200 laipsnių temperatūroje 10 min.
Jei kepsite orkaitėje, temperatūra ir laikas tokie pat.