Blynai su varške ir moliūgais: paprasta, sveika, maistinga, gardu

„Nerekomenduočiau sekti dietų mada. Svarbiausi principai, kuriais visada reikėtų vadovautis, yra tokie, kad maistas būtų kuo įvairesnis, subalansuotas. Ir valgant labai svarbu saikas. Nėra nė vieno blogo produkto, kurio negalėtume vartoti, viskas priklauso nuo kiekio“, – kalbėjo maisto tinklaraščio įkūrėja Rima Novikevičiūtė (27 m.).

 Moliūgų blynai.
 Moliūgų blynai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-11-05 10:12, atnaujinta 2023-11-03 15:34

Suktis virtuvėje Rimai patiko nuo mažens. Ji daug laiko praleisdavo pas močiutę, kuri be galo mėgdavo gaminti, ypač saldumynus. Kulinarinėmis vingrybėmis moteris užkrėtė ir anūkę.

Jau vėliau R.Novikevičiūtė savo gaminamus patiekalus vis dažniau ėmė paįvairinti vegetariškais ir veganiškais valgiais.

„Skatinu žmones dažniau rinktis augalinį maistą, nes gyvūninės kilmės patiekalų ir taip daug suvartojama. Man norisi sukurti atsvarą. Tačiau negalima teigti, kad augalinis maistas savaime yra labai gerai. Studijuodama supratau, kad nėra vieno sveikiausio ir naudingiausio raciono. Svarbiausia, kad mityba būtų subalansuota ir netrūktų maistinių medžiagų. Dažnas neturi šių žinių. Ne vienas mano draugas, pabandęs vegetarizmą ar veganizmą, išbraukė tam tikrus maisto produktus, bet niekuo jų nepakeitė.

Tarkime, jeigu niekada nevartojau ankštinių produktų ar daug daržovių, jų ir neįtraukiu į savo racioną. Vadinasi, valgau beveik viską, ką valgiau anksčiau, tačiau jaučiuosi alkana, todėl neapsieinu be bandelių, greitojo maisto. Aišku, kad taip valgydamas žmogus jaučiasi blogai ir grįžta prie senų įpročių“, – kalbėjo tinklaraščio „Wise Taste“ įkūrėja. Daugiau apie ją skaitykite čia.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais ji pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – blynai su moliūgais. Kepkite ir lepinkite jais šeimą – paprasta, sveika, maistinga, gardu.

Blynai su moliūgais

Reikės:

  • 200 g moliūgo
  • 100 g varškės
  • 150 g viso grūdo speltų miltų
  • 2 kiaušinių
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 100 ml vandens
  • aliejaus kepti

Moliūgus sutarkuokite smulkia tarka. Įmuškite kiaušinius, sudėkite varškę ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, cukrų. Po truputį pilkite vandenį ir išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.

Kepkite įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus. Patiekite su mėgstamais pagardais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.