Moliūgų mišrainė žiemai: darbo nedaug, o rezultatas – tikrai geras

Šią mišrainę esu gaminusi jau ne kartą. Vakar vėl triūsiau su moliūgu ir noriu receptą priminti ir jums. Darbo nėra labai daug, o rezultatas tikrai geras.

 Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
 Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai.<br> „Kviečiu į virtuvę“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Kviečiu į virtuvę“

Nov 14, 2022, 1:54 PM, atnaujinta Nov 13, 2023, 9:29 AM

Iš nurodytos produktų normos išeina penki 0,5 l talpos stiklainiukai.

Užtruksite, kol supjaustysite daržoves apie 20 minučių, tada 10–12 valandų mišrainė ilsėsis, o tada liks tik sudėti į stiklainius.

Nekaitinta moliūgų mišrainė žiemai

Reikės:

  • 2 kg moliūgo; 
  • 0,5 kg porų; 
  • 0,5 kg morkų; 
  • 1 st. obuolių acto; 
  • 1 st. cukraus; 
  • 0,75 st. aliejaus (galima šiek tiek mažiau); 
  • 2 v. š. druskos (nubraukti, be kaupo).

Kaip gaminti

Moliūgą sutarkuojame šiaudeliais. Morkas nuskutame ir taip pat sutarkuojame šiaudeliais. Porą supjaustome smulkiai.

Daržoves sumaišome, užpilame aliejumi, actu, cukrumi ir druską. Viską gerai išmaišome, paslegiame ir per naktį paliekame pastovėti kambario temperatūroje. 

Ryte sudedame į švariai išplautus stiklainius ir laikome vėsiai. Aš laikau šaldytuve.

„Kviečiu į virtuvę“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.