Vištiena kopūstų patale: receptas paprastas, o rezultatas pradžiugins visą šeimą

Sultinga vištiena, gardūs ir kvapnūs kopūstai – šis paprastas, bet neprastas patiekalas patiks visai šeimai. 

 Orkaitėje troškinta vištiena kopūstų patale.<br> 123rf nuotr.
 Orkaitėje troškinta vištiena kopūstų patale.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 17, 2022, 1:30 PM, atnaujinta Nov 13, 2023, 9:27 AM

Kainuoja nedaug, darbo mažai, paruošti nesudėtinga, o virtuvė pakvips dieviškais kvapais. Tad išbandykite!

Vištiena kopūstų patale

Reikės: 

  • nedidelės kopūsto galvos arba pusės didesnio 
  • 1 morkos 
  • 5–6 vištienos blauzdelių, kumpelių ar kitų dalių
  • 4 v. š. sojų padažo
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų 
  • saldžiųjų paprikų paprikų miltelių
  • čiobrelių
  • česnako skiltelės 
  • 2 v. š. sviesto 
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti 

Sumaišykite sojų padažą su prieskoniais ir pjaustyta česnako skiltele, šiame marinate pamarinuokite vištieną bent pusvalandį. Jeigu sojų padažas pakankamai sūrus, druskos nereikia.

Kopūstą supjaustykite, morką sutarkuokite. 

Dėkite daržoves į kepimo indą su dangčiu (jei tokio neturite, vietoje dangčio paruoškite folijos lakštą). 

Pagardinkite druska, ant viršaus uždėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. 

Vištieną sudėkite ant kopūstų, apšlakstykite aliejumi, supilkite likusį marinatą. 

Uždenkite indą ir dėkitę į 180 laipsnių orkaitę. Troškinkite maždaug valandą. 

Patiekalas gardus ir vienas, o norintiems sočiau patiekite su bulvėmis ar bulvių koše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.