Tobulas rudens desertas, nors už lango jau iškrito pirmosios snaigės.
Iš nurodytų produktų normos iškepsite 10 keksiukų.
Užtruksite gamindami apie 20 min. + 20 min., kol keksiukai keps.
Varškės keksiukai su obuoliais
Keksiukų tešlai reikės:
- 115 g sviesto (tirpinto);
- 50 g baltojo cukraus;
- 100 g rudojo cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- 185 g varškės (jau pertrintos);
- 260 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 2 a. š. cinamono;
- 0,5 a. š. druskos;
- 215 g obuolių;
- 1 v. š. miltų obuoliams apvolioti.
Trupiniams reikės:
- 75 g miltų;
- 75 g rudojo cukraus;
- 30 g avižų;
- 1 a. š. cinamono;
- žiupsnis druskos;
- 40 g kambario temperatūros sviesto.
Karamelizuotiems obuoliams:
- 1 obuolio;
- 1–2 v. š. rudojo cukraus;
- 15 g sviesto.
Kaip gaminti
Ruošiame keksiukų tešlą.
Kiaušinius išsukame su abiejų rūšių cukrumi ir vanilinu. Supilame jau tirpintą ir pravėsusį sviestą, sudedame pertrintą varškę ir gerai išmaišome. Įsijojame miltus kartu su kepimo milteliais, cinamonu ir druska. Gerai išmaišome, kad neliktų sausų miltų.
Obuolius nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais, apvoliojame miltuose ir atsargiai įmaišome į tešlą.
Paruošiame trupinius.
Dubenėlyje sumaišome miltus, rudąjį cukrų, avižas ir cinamoną su druska. sudedame gabalėliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą. Triname tarp pirštų, kol susidarys trupiniai, panašūs į šlapią smėlį.
Į keksiukų formeles pilame tešlos. Pabarstome viršų trupiniais. Kepame gerai įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Karamelizuojame obuolius.
Obuolius supjaustome plonomis riekelėmis. Pabarstome cukrumi. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir sudedame cukruotus obuolius. Kepame apie 4 – 5 min, vis pavarstant, kol šiek tiek suminkštės ir apsitrauks karamele. Obuolius išimame į lėkštę ir leidžiame visiškai atvėsti.
Karamelizuotų obuolių skilteles išdėliojame ant keksiukų.
Recepto šaltinis: kulinarinė knyga Banga Mundėnaitė „Saldumynų banga“.