Lašišos ir saldžiosios bulvės maltinukai pagal Jolantos receptą patiks net išrankiausiems

„Mano kulinarinių eksperimentų įkvėpėjas – penkiametis sūnus Matas. Jis paskatino rašyti tinklaraštį „Zuikio receptai“. Augo sūnus, augo ir receptai – kūdikiui skirtus receptus keitė skirti mažyliui, vėliau darželinukui ir visai šeimai. Man labai malonu, kad Matas dabar jau tokio amžiaus, kai nori gaminti kartu su manimi“, – kalbėjo sveikos mitybos šalininkė šiaulietė Jolanta Ščipokė (35 m.).

Lašišos ir saldžiosios bulvės maltinukai pagal Jolantos receptą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Lašišos ir saldžiosios bulvės maltinukai pagal Jolantos receptą.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Lašišos ir saldžiosios bulvės maltinukai<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Lašišos ir saldžiosios bulvės maltinukai<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 28, 2022, 5:15 PM

Neretai mamos skundžiasi, kad jų atžalos nevalgo vieno ar kito produkto. Tačiau Jolanta patikino, kad įvairiausių receptų jos galvoje netrūksta. Ir ne tik galvoje: tiek Jolantos tinklaraštis „Zuikio receptai“, tiek tokio paties pavadinimo pernai išleista kulinarinė knyga pilni sveikų, visai šeimai pritaikytų receptų.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais Jolanta pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – lašišos ir saldžiosios bulvės maltinukai.

Išbandykite!

Lašišos ir saldžiosios bulvės maltinukai

Reikės:

  • 400 g lašišos be odos ir kaulų (supjaustytos kubeliais)
  • 1 išvirtos vidutinės saldžiosios bulvės minkštimo
  • 1 kiaušinio
  • alyvuogių aliejaus kepti
  • 1/2 svogūno, supjaustyto kubeliais
  • 2 susmulkintų česnako skiltelių
  • 1 1/4 puodelio avižų
  • 2 puodelių špinatų

Supjaustykite daržoves. Į įkaitintą keptuvę įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus, česnaką. Troškinkite 2–3 minutes, kol daržovės suminkštės. Tuomet supilkite jas į maisto smulkintuvą. Keptuvę grąžinkite ant ugnies ir sudėkite špinatus. Troškinkite apie 2 minutes.

Į smulkintuvą su svogūnais ir česnaku sudėkite lašišą, saldžiosios bulvės minkštimą, avižas. Sutrinkite iki vientisos masės, sudėkite špinatus. Dar kartą viską sutrinkite iki vientisos masės.

Drėgnomis rankomis iš masės suformuokite maltinukus, sudėkite į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Kepkite, kol pagels. Maltinukus perkelkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.