Gian Luca Demarco pasidalijo brangų žmogų jam primenančiu receptu

Spustelėjus šaltukui daugelis negali atsispirti saldumynams. Vieni smaližiai mėgsta riebesnius, sluoksniuotus patiekalus, kai kiti renkasi vasarą primenančius, burnoje tirpstančius desertus, kaip antai itališkąjį panna cotta.

„Scanpix“ nuotr.
„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 29, 2022, 8:00 AM

Anot šalyje garsaus italo virtuvės šefo Gian Luca Demarco, panna cotta jam primena vaikystę.

„Mano sesei labai patinka gaminti desertus, o panna cotta jai visada išeidavo tobulai, tad ji gamindavo ją dažnai. Turbūt dėl to šis desertas man iki šiol primena sesę ir vaikystę, kai ką nors gamindavome kartu. Ir nors patiekalai tada pavykdavo ne visada, iki šiol prisimenu, kaip smagu būdavo kartu žaisti virtuvėje, mokytis pažinti skonius ir pradžiuginti tėvus pagaliau išmoktu dar vienu šeimos receptu“, – sakė jis.

Šefas pridūrė, jog panna cotta, kaip ir visus desertus, reikia ruošti atsakingai – kruopščiai laikytis recepte nurodytų proporcijų.

„Pana cotta sudėtinga paprastume. Viskas lyg ir paprasta, bet jei nors kažkiek suklysti, ji išeina šlapia ir negardi. Svarbu nenuklysti nuo proporcijų ir kantriai išlaukti, kol desertas gerai sustings“.

Gaiviam grietinėlės desertui reikės:

• 8 g želatinos lapelių

• 1 vanilės ankšties

• 150 g cukraus miltelių

• 500 ml 35 proc. „NAMINĖ“ grietinėlės

• Braškių ar šokolado pagardinimui

Kaip gaminti

Želatinos lapelius pamerkiame į šaltą vandenį, taip, kad apsemtų ir paliekame 10 minučių pastovėti.

Vanilės ankštį perpjauname išilgai, išimame sėklas.

Į nedidelį puodą supilame „NAMINĖ“ grietinėlę, pagardiname vanilės sėklomis (jei nepatinka vanilė, įtarkuokite citrinos žievelės), suberiame cukraus miltelius ir ant mažos ugnies užkaitiname, bet neleidžiame užvirti. Sudedame nusunktą suminkštėjusią želatiną ir maišome, kol ši ištirps. Svarbu neužvirti!

Tuomet mišinį perkošiame per sietelį, kad jame liktų vanilės sėklos.

Imame keturis 125 ml talpos indelius arba vieną 500 ml, sudrėkiname vidų vandeniu. Supilame paruoštą mišinį ir jį dedame į šaldytuvą mažiausiai 5 valandoms.

Prieš patiekiant panardiname indelius kelioms sekundėms į verdantį vandenį, kad sustingęs desertas lengvai išslystų ant lėkštutės, kai formeles apversime. Panna cotta valgome vieną, arba aplietą tirpintu šokoladu, karamele, trintomis uogomis...

Svarbu: jeigu nusipirkote 10 gramų želatinos lapelių pakelį, kuriame yra 6 vienetai lapelių, o jums reikia 8 gramų, nieko neapvalinkite, – nepamirškite, kad kulinarija reikalauja tikslumo ir to paiso netgi italai! Taigi, jums reikės 4 lapelių ir dar šiek tiek penktojo.

Artėjant gražiausioms metų šventėms siūlome paragauti ne tik italų virtuvės šedevrų, bet ir žiemiško „Rokiškio Naminis“ pieno!

Be pieno ar jo produktų daugelis neįsivaizduojame kasdienio savo raciono. Pienu skaniname kavą, arbatą, baliname košę ir dar daug smagių dalykų. O kur dar varškė, jogurtas, rūgpienis, pasukos, kefyras, sūris, grietinėlė... Pieno nauda neabejojama. Nustatyta, kad jame yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.