„Medutis“ su šokoladu ir vyšniomis: tortas, kuris taps šventinio stalo pažiba

Šiais metais noriu, kad Kalėdų stalo valgiai būtų paprasti ir skanūs. „Medutis“ su šokoladu ir vyšniomis – kaip tik tai, kas skanu, paprasta ir lengva.

 „Medutis“ su šokoladu ir vyšniomis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 „Medutis“ su šokoladu ir vyšniomis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 „Medutis“ su šokoladu ir vyšniomis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 „Medutis“ su šokoladu ir vyšniomis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 „Medutis“ su šokoladu ir vyšniomis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
 „Medutis“ su šokoladu ir vyšniomis.<br> „Skanaus maisto pasaulis“.
Daugiau nuotraukų (3)

„Skanaus maisto pasaulis“

Dec 4, 2022, 2:42 PM

Kepimo forma – 22 cm skersmens.

Reikalingi produktai

Lakštams:

  • 350 g miltų
  • 100 g medaus
  • 100 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1,5 a. š. sodos
  • 50 g kakavos
  • 100 g sviesto
  • 50 g pieno

Kremui:

  • 600 g kreminio sūrio (kambario temp.) 
  • 600 g grietinėlės (kambario temp.) 
  • 100 g šokolado
  • 50 g karštos grietinėlės
  • jei trūks saldumo, dėkite apie 80 g sutirštinto pieno arba miltelinio cukraus
  • apie 150–200g vyšnių uogienės (arba bet kokios kitos, tiks rūgštesnė)

Tortui aptepti:

  • 150 g šokolado
  • 100 g grietinėlės
  • 80 g minkšto sviesto

Kaip gaminti

Torto lakštams miltus ir kakavą sumaišome. Paimame puodą, pilame šiek tiek vandens ir užverdame. 

Į didesnį dubenį pilame pieną, sviestą, medų, cukrų ir dedame ant puodo su vandeniu (padarome garų vonelę). Viską maišome, kol cukrus ir medus ištirps. Tada sumažiname ugnį ir beriame sodą į sviesto masę. Masė lengvai suputos, tad visą laiką lengvai maišome keletą minučių. Nukeliame indą nuo puodo ir leidžiame keletą minučių masei atvėsti. Tada mušame po 1 kiaušinį ir gerai išmaišome. Supilame miltų ir kakavos mišinį, vėl gerai išmaišome. Uždengiame ir dedame į šaldytuvą 30 min.

Gaminame kremą. Kambario temperatūros kreminį sūrį bei grietinelę išsukame iki standumo. Šokoladą susmulkiname ir užpilame iki virimo pašildytą grietinėlę, viską išmaišome. Pilame šokoladą į kreminio sūrio masę ir viską gerai išmaišome.

Šaldytuve pastovėjusią tešlą dedame ant stalviršio (bus lipni, bet nepadauginkite miltų, ant stalviršio pabarstykite tik tiek, kad padėtų iškočioti lakštą). Tešlą daliname į 8–10 gabaliukų ir iškočiojame lakštus. Kiekvieną lakštą subadome šakute ir kepkite apie 5 min. 180 laipsnių temperatūroje. Neperkepkite!

Tortą surenkame į formą dėdami lakštą, kremo sluoksnį, vėl lakštą ir t. t. Vyšnių uogienę dėjau į kas 2 sluoksnį, o jūs darykite kaip jums patiks.

Tortui leidžiame pastovėti per naktį šaldytuve.

Ryte šokoladą susmulkiname ir užpilame karšta grietinėle, išmaišome iki vientisos masės. Tada dalimis sudedame minkštą sviestą, vėl išmaišome. Kremas bus skystokas, bet tepant šaltą tortą kremas labai greitai stings ir gražiai dengsis. Dedame atgal į šaldytuvą 30–40min.

„Skanaus maisto pasaulis“ 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.