Kopūstų salotos su riešutais ir medumi: lengva, paprasta, pigu ir gardu

Kopūstų salotos su riešutais puikiai tiks prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo, o taip pat jos gardžios ir vienos pačios.

Kopūstų salotos su riešutais<br> 123rf nuotr.
Kopūstų salotos su riešutais<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2022, 9:19 AM

Kopūstų salotos su riešutais

Reikės:

  • ketvirtadalio gūžinio kopūsto galvos
  • ketvirtadalio mėlynojo kopūsto galvos
  • 1 morkos
  • geros saujos žemės riešutų (galite rinktis ir kitokius)
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v. š. citrinų sulčių
  • 1 a. š. medaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti

Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, nuskustą morką sutarkuokite.

Orkaitėje lengvai apskrudinkite riešutus: dėkite juos į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir pakaitinkite 5–10 min., kol lengvai apskrus. Prižiūrėkite, kad nesudegintumėte.

Aliejų sumaišykite su citrinų sultimis ir medumi. Užpilkite ant kopūstų, išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite dalį riešutų, sudėkite į dubenį ir apibarstykite likusiais riešutais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.