Kopūstų salotos su riešutais
Reikės:
- ketvirtadalio gūžinio kopūsto galvos
- ketvirtadalio mėlynojo kopūsto galvos
- 1 morkos
- geros saujos žemės riešutų (galite rinktis ir kitokius)
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 3 v. š. citrinų sulčių
- 1 a. š. medaus
- druskos ir maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, nuskustą morką sutarkuokite.
Orkaitėje lengvai apskrudinkite riešutus: dėkite juos į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir pakaitinkite 5–10 min., kol lengvai apskrus. Prižiūrėkite, kad nesudegintumėte.
Aliejų sumaišykite su citrinų sultimis ir medumi. Užpilkite ant kopūstų, išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite dalį riešutų, sudėkite į dubenį ir apibarstykite likusiais riešutais.