Kopūstų salotos su riešutais ir medumi: lengva, paprasta, pigu ir gardu

2022 m. gruodžio 5 d. 09:19
Lrytas.lt
Receptas
Kopūstų salotos su riešutais puikiai tiks prie bet kokio mėsos ar žuvies patiekalo, o taip pat jos gardžios ir vienos pačios.
Daugiau nuotraukų (1)
Kopūstų salotos su riešutais
Reikės:
  • ketvirtadalio gūžinio kopūsto galvos
  • ketvirtadalio mėlynojo kopūsto galvos
  • 1 morkos
  • geros saujos žemės riešutų (galite rinktis ir kitokius)
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 v. š. citrinų sulčių
  • 1 a. š. medaus
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Kopūstus supjaustykite šiaudeliais, nuskustą morką sutarkuokite.
Orkaitėje lengvai apskrudinkite riešutus: dėkite juos į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę ir pakaitinkite 5–10 min., kol lengvai apskrus. Prižiūrėkite, kad nesudegintumėte.
Aliejų sumaišykite su citrinų sultimis ir medumi. Užpilkite ant kopūstų, išmaišykite, pagardinkite druska, pipirais. Įmaišykite dalį riešutų, sudėkite į dubenį ir apibarstykite likusiais riešutais.
 
kopūstaisalotos^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.