Silkei su kiviais ir svogūnais tobulo skonio suteikė marinatas pagal močiutės receptą

„Močiutė silkę pagamindavo greitai, paprastai ir labai skaniai. Tik jai naudojo įprastus svogūnus ir marinatą, susidedantį iš prieskonių, cukraus, vandens, aliejaus, acto. 

Marinuota silkė su kiviais ir svogūnais.
Marinuota silkė su kiviais ir svogūnais.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Dec 8, 2022, 11:21 AM

Gamindamas silkę su kiviais, kuri dabar labai madinga, nežinojau kito marinato, kaip tik močiutės. Bet gavosi labai skaniai“, – patikino portalo lrytas.lt skaitytojas Mindaugas, dalindamasis savo šventiniu receptu. 

Silkė su kiviais marinate, kurio receptas paveldėtas iš močiutės

Reikės:

  • 200–300 g silkių filė,
  • 2 raudonųjų svogūnų,
  • 3 kivių.

Marinatui reikės:

  • 4 šaukštų šalto virinto vandens,
  • 4 šaukštų kokybiško saulėgrąžų aliejaus,
  • 2 šaukštų obuolių acto,
  • ant šaukštelio galo cukraus,
  • baltųjų pipirų (trupučio),
  • kalendrų (trupučio),
  • maltų lauro lapelių (trupučio).

Kaip gaminti 

Supjaustyti silkę, kivius, svogūną.

Ant dubenėlio ar silkinės dugno sluoksniais dėti kivių, svogūnų, silkės ir t. t. vis apšlakstant marinatu, gautu sumaišius vandenį, actą, aliejų, prieskonius ir cukrų.

Ant viršaus aš išdėliojau kivius ir svogūnus bei aplaisčiau likusiu marinatu.

Šiek tiek pakratyti, kad susislėgtų.

Palaikyti bent 2 val. šaldytuve, tuomet svogūnai jau bus įgavę kitą skonį – bus traškūs, marinuoti, o skonis pasiskirstys.

Valgant įsidėti salotų, pasisemti padažo, susidariusio iš marinato ir kivių sulčių, kuris gaunasi labai skanus.

Viską išmaišyti, kad suirtų svogūnai, esantys viršuje.

„Skanių Kūčių linki Mindaugas“, – palinkėjo recepto autorius. 

Artėja didžiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Ta proga portalas lrytas.lt ir „Senukai“ skelbia skaitytojų receptų konkursą. 

Per šias šventes stalus nuklojame įvairiausiais patiekalais – nuo tradicinės silkės, žuvies patiekalų ar kūčiukų iki įmantrių kepsnių ar pyragų. Tikrai kiekvienas turi kuo pasigirti ir nustebinti – ar tai būtų firminė mišrainė, ar pyragėliai su grybais, ar desertas.

Dalinkitės savo šeimos ir draugų pamėgtais šventiniais arba advento laikotarpio receptais – ir laimėkite vertingus prizus. 

Daugiausia dėmesio sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti virtuvės prietaisais, kurie palengvins maisto gaminimą tiek kasdien, tiek per šventes.

Konkurso rėmėjas – „Senukai“ – skiria net aštuonis prizus: lėtaeigę sulčiaspaudę „Tefal Infiny Juice“, kokteilių plaktuvą „Tefal Perfectmix“, sumuštinių keptuvę „Tefal Snack Collection“, 4 puodų komplektą „Tefal Ingenio Induction“, 2 keptuvių komplektą „Tefal Ingenio Induction“, rankinį trintuvą „Tefal quickchef“, virtuvinį kombainą „Kenwood“, rankinį trintuvą „Braun“.  

Aštuonis laimėtojus išrinks portalo lrytas.lt ir „Senukų“ darbuotojai, vertindami receptų populiarumą ir išskirtinumą. 

Receptus su nuotraukomis ir aprašymais siųskite iki gruodžio 30 d. adresu: skonis@lrytas.lt, visi šventiniai receptai – rubrikoje Skanios Kalėdos

Laimėtojus skelbsime 2023 m. sausio 2 d.

Asmens duomenų naudojimas

Konkurso dalyviai, dalyvaudami konkurse, taip pat sutinka, jog UAB Lrytas ir UAB Kesko Senukai Lithuania, siekdami vykdyti savo, kaip konkurso organizatorių įsipareigojimus, tvarkys jų asmens duomenis konkurso nugalėtojų nustatymo ir prizo jiems įteikimo tikslu. Šie duomenys bus sunaikinti pasibaigus konkursui ir įteikus prizą. Duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: komentarai po G. Nausėdos susitikimo su STT vadovu