Silkė pataluose: Odetos receptas, kuris nustebins visus šio patiekalo gerbėjus

Silkė pataluose ar silkė po patalais – daugeliui puikiai pažįstamas patiekalas. Portalo lrytas.lt skaitytoja Odeta siūlo šią silkę paruošti kiek kitaip.

 Silkė pataluose.
 Silkė pataluose.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2022, 8:03 AM, atnaujinta Dec 14, 2022, 8:04 AM

Išbandykite – ne tik puošnu, bet šis receptas galbūt nustebins kitokiu skoniu visus šio patiekalo mėgėjus.

Silkė pataluose

Reikės:

  • 3 riekių duonos
  • 100 g virtų burokėlių
  • 1 silkės filė
  • 3 šaukštų majonezo
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 1/4 citrinos sulčių
  • 50 ml vandens
  • 1 šaukštelio želatinos
  • žiupsnelio druskos
  • pagal poreikį žalumynų
  • 3 virtų putpelės kiaušinių

Kaip gaminti

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti 10 min.

Konditeriniu žiedu arba aukštomis apvaliomis sausainių formelėmis išspaudžiame duonos riekeles.

Žiedo nenuimame.

Silkę supjaustome vienodo dydžio gabaliukais ir sudedame ant duonos apskritimų po lygiai.

Ant viršaus dedame smulkintus svogūno kubelius.

Į trintuvą dedame burokėlius, majonezą ir išspaustas citrinos sultis, gardiname druska. Sutriname iki vientisos masės.

Išbrinkintą želatiną ištirpiname garų vonelėje ir pamažu supilame į burokėlių masę. Gerai išmaišome.

Šaukštu burokėlių tyrę supilame ant duonos su silke ir dedame porai valandų į šaldytuvą sustingti.

Puošiame virtu putpelės kiaušiniu ir žalumynų lapeliu.

Artėja didžiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Ta proga portalas lrytas.lt ir „Senukai“ skelbia skaitytojų receptų konkursą. 

Per šias šventes stalus nuklojame įvairiausiais patiekalais – nuo tradicinės silkės, žuvies patiekalų ar kūčiukų iki įmantrių kepsnių ar pyragų. Tikrai kiekvienas turi kuo pasigirti ir nustebinti – ar tai būtų firminė mišrainė, ar pyragėliai su grybais, ar desertas.

Dalinkitės savo šeimos ir draugų pamėgtais šventiniais arba advento laikotarpio receptais – ir laimėkite vertingus prizus. 

Daugiausia dėmesio sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti virtuvės prietaisais, kurie palengvins maisto gaminimą tiek kasdien, tiek per šventes.

Konkurso rėmėjas – „Senukai“ – skiria net aštuonis prizus: lėtaeigę sulčiaspaudę „Tefal Infiny Juice“, kokteilių plaktuvą „Tefal Perfectmix“, sumuštinių keptuvę „Tefal Snack Collection“, 4 puodų komplektą „Tefal Ingenio Induction“, 2 keptuvių komplektą „Tefal Ingenio Induction“, rankinį trintuvą „Tefal quickchef“, virtuvinį kombainą „Kenwood“, rankinį trintuvą „Braun“.  

Aštuonis laimėtojus išrinks portalo lrytas.lt ir „Senukų“ darbuotojai, vertindami receptų populiarumą ir išskirtinumą. 

Receptus su nuotraukomis ir aprašymais siųskite iki gruodžio 30 d. adresu: skonis@lrytas.lt, visi šventiniai receptai – rubrikoje Skanios Kalėdos

Laimėtojus skelbsime 2023 m. sausio 2 d.

Asmens duomenų naudojimas

Konkurso dalyviai, dalyvaudami konkurse, taip pat sutinka, jog UAB Lrytas ir UAB Kesko Senukai Lithuania, siekdami vykdyti savo, kaip konkurso organizatorių įsipareigojimus, tvarkys jų asmens duomenis konkurso nugalėtojų nustatymo ir prizo jiems įteikimo tikslu. Šie duomenys bus sunaikinti pasibaigus konkursui ir įteikus prizą. Duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu