Silkė su burokėliais ir kelmučiais: užkandis, kurį Ingrida rekomenduoja Kūčių stalui

„Tikras šventinis tandemas mano lėkštėje: silkė, burokėliai ir grybai. Šį užkandį tikrai ruošiu ir Kūčių vakarienei. 

Silkė su burokėliais ir kelmučiais.
Silkė su burokėliais ir kelmučiais.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Dec 23, 2022, 9:38 AM

Man patinka Kūčių vakarienei paruošti po nedaug, bet bent kelis skirtingus silkės pagardus. Vienas iš jų tikrai bus su keptais burokėliais ir kelmučiais“, – savo receptą pristato Ingrida. 

Dalijamės – susigundykite pasigaminti tokią silkę ir jūs. 

Silkė su burokėliais ir kelmučiais

Reikės:

  • 2 silkės filė
  • 2 keptų ar virtų burokėlių
  • 200 ml konservuotų žirnelių
  • 200 ml konservuotų kelmučių
  • 1 poro
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • žiupsnio druskos
  • žiupsnio juodųjų pipirų
  • šlakelio aliejaus kepti

Kaip gaminti 

Daržoves nulupame ir nuplauname. Morką sutarkuojame, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir kepame morką su svogūnų, kol šie suminkštės ir apskrus. Atvėsiname.

Burokėlius supjaustome kubeliais, porą – smulkiais gabalėliais. Maišome su kepintomis daržovėmis, žirneliais, kukurūzais. Pagardiname druska ir pipirais.

Pagardą dedame į lėkštę. Ant viršaus dėliojame silkės gabalėlius. 

„Gražių švenčių“, – palinkėjo Ingrida.

Artėja didžiausios metų šventės – Kalėdos ir Naujieji metai. Ta proga portalas lrytas.lt ir „Senukai“ skelbia skaitytojų receptų konkursą. 

Per šias šventes stalus nuklojame įvairiausiais patiekalais – nuo tradicinės silkės, žuvies patiekalų ar kūčiukų iki įmantrių kepsnių ar pyragų. Tikrai kiekvienas turi kuo pasigirti ir nustebinti – ar tai būtų firminė mišrainė, ar pyragėliai su grybais, ar desertas.

Dalinkitės savo šeimos ir draugų pamėgtais šventiniais arba advento laikotarpio receptais – ir laimėkite vertingus prizus. 

Daugiausia dėmesio sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti virtuvės prietaisais, kurie palengvins maisto gaminimą tiek kasdien, tiek per šventes.

Konkurso rėmėjas – „Senukai“ – skiria net aštuonis prizus: lėtaeigę sulčiaspaudę „Tefal Infiny Juice“, kokteilių plaktuvą „Tefal Perfectmix“, sumuštinių keptuvę „Tefal Snack Collection“, 4 puodų komplektą „Tefal Ingenio Induction“, 2 keptuvių komplektą „Tefal Ingenio Induction“, rankinį trintuvą „Tefal quickchef“, virtuvinį kombainą „Kenwood“, rankinį trintuvą „Braun“.  

Aštuonis laimėtojus išrinks portalo lrytas.lt ir „Senukų“ darbuotojai, vertindami receptų populiarumą ir išskirtinumą. 

Receptus su nuotraukomis ir aprašymais siųskite iki gruodžio 30 d. adresu: skonis@lrytas.lt, visi šventiniai receptai – rubrikoje Skanios Kalėdos

Laimėtojus skelbsime 2023 m. sausio 2 d.

Asmens duomenų naudojimas

Konkurso dalyviai, dalyvaudami konkurse, taip pat sutinka, jog UAB Lrytas ir UAB Kesko Senukai Lithuania, siekdami vykdyti savo, kaip konkurso organizatorių įsipareigojimus, tvarkys jų asmens duomenis konkurso nugalėtojų nustatymo ir prizo jiems įteikimo tikslu. Šie duomenys bus sunaikinti pasibaigus konkursui ir įteikus prizą. Duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: : Lithuanian challenges in Green Finance and Global Agenda