Keptų pomidorų ir paprikų sriuba pagal Kristiną: kas ragavo, tie įvertino kaip geriausią

Populiaraus tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė jau žino, ką reiškia būti bestselerio autore. Tad nuolat girdėdama klausimą, kada pasirodys antroji knygos, pavadintos taip pat kaip ir jos tinklaraštis, dalis, galiausiai savo gerbėjams pristato naujų receptų ir teorinių žinių apie sveiką mitybą bibliją.

 Keptų pomidorų ir paprikų sriuba pagal K. Pišniukaitę–Šimkienę.<br> Lina Jushke Photography ir asmeninis albumas.
 Keptų pomidorų ir paprikų sriuba pagal K. Pišniukaitę–Šimkienę.<br> Lina Jushke Photography ir asmeninis albumas.
 Keptų pomidorų ir paprikų sriuba pagal K. Pišniukaitę–Šimkienę.<br> Asmeninis albumas.
 Keptų pomidorų ir paprikų sriuba pagal K. Pišniukaitę–Šimkienę.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 26, 2022, 2:11 PM

Kristina kartodavo: knyga bus tada, kai ir vėl turės ką pasakyti ir galės ją paruošti kokybišką ir naudingą vartotojui. Toks laikas atėjo praėjus maždaug trejiems metams po pirmosios knygos išleidimo.

„Pajutau labai aiškų norą pasidalinti savo per šiuos metus sukaupta patirtimi, žiniomis ir skaniausiais receptais.

Didžiuojuosi knygos teorine dalimi – joje paprastai paaiškinu, ką kiekvienas turi žinoti apie subalansuotą mitybą, dalijuosi praktiniais patarimais, kaip be didelių pastangų savo mitybą paversti bent šiek tiek sveikesne.

Receptai skirti kasdienybei palengvinti ir atsako į klausimą „Ką šiandien ir vėl gaminti vakarienei“. Patiekalai ryškūs, spalvingi ir šiuolaikiški, dauguma lengvai ir greitai pagaminami. Sukurti galvojant apie mitybos įvairovę, su daug daržovių ir sveikatai palankių produktų. Maistingi, bet ne perdėtai sveiki. Ir visi iki vieno be galo skanūs“, – pasakojo tinklaraštininkė.

Kristinos tikslas – kad skaitytojas norėtų išbandyti visus iš eilės knygos receptus, o išbandęs ir vėl kartotų.

Patiekalus, kuriuose susijungia geras skonis ir maistinga sudėtis, jauna moteris vadina laiminga mityba ir siūlo „Stiliaus“ skaitytojams paragauti kelis tokius patiekalus.

Keptų pomidorų ir paprikų sriuba

Trintą pomidorų sriubą mėgstu nuo neatmenamų laikų. Gerai paruošta man ji viena skaniausių. Dėl šios priežasties pomidorų sriubą esu gaminusi labai daug kartų. Tol, kol ištobulinau šį receptą iki mažiausių smulkmenų. Drąsiai vadinu šį pomidorų sriubos receptą pačiu geriausiu – tai patvirtina visi, kas tik paragauja.

Porcijos: 4

Gamybos trukmė: 1 valanda

Reikės:

  • 1 kg pomidorų
  • 1 raudonos paprikos (jei nemėgstate – praleiskite)
  • 4 didelių česnako skiltelių
  • 1 mažo svogūno
  • saujelės šviežių bazilikų arba 1/2 a. š. džiovintų bazilikų
  • saujelės šviežių raudonėlių arba 1/2 a. š. džiovintų raudonėlių
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. balzaminio acto
  • 1 v. š. cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 1/2 a. š. pipirų
  • 2 stiklinių (500 ml) daržovių sultinio
  • 2 vidutinio dydžio bulvių
  • 200 g kokosų pieno

Nulupame pomidorų odeles – tai labai lengva! Pomidorus dedame į dubenį, užpilame verdančiu vandeniu. Tuomet traukiame po vieną pomidorą, aštriu peiliu įpjauname odelę ir ją lengvai pašaliname.

Pomidorus ir papriką supjaustome ketvirčiais, pašaliname šerdis. Į kepimo formą dedame ketvirčiais supjaustytus pomidorus ir papriką, česnakus, svogūną, beriame bazilikus, raudonėlius, pilame alyvuogių aliejų, actą, cukrų, druską ir pipirus.

Išmaišome ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. su vėjelio funkcija (arba 40 min. be vėjelio), kol viskas gražiai apskrunda.

Kol pomidorai kepa, užverdame sultinį, sudedame kubeliais pjaustytas bulves, išverdame. Į puodą supilame skardos turinį, kokosų pieną ir verdame dar kelias minutes. Sriubą sutriname trintuvu iki vientisos tolygios masės.

Paragaujame ir, jei trūksta, įberiame dar druskos, pipirų.

Patiekiant galima pabarstyti mėgstamais priedais – puikiai tinka skrebučiai, įvairūs sūriai (gurmanišką versiją sukursite įdėję ožkų sūrio gabalėlių), aliejus, sėklos, švieži spalvingi pomidorai ir, žinoma, šviežių bazilikų lapeliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.