Desertas „Pavlova“ be kiaušinių: receptas, kurį Tania rekomenduoja išbandyti

„Veganiška „Pavlova“ iš konservuotų avinžirnių skysčio – labai skani, morengas gaunasi labai puikus, niekas nesupras, kad desertas paruoštas ne iš kiaušinių“, – taip savo skanėsto receptą pristatė Tania.

 „Pavlova“.
 „Pavlova“.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Konkurso prizai.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2022-12-28 13:08

Dalijamės – išbandykite.

Veganiška „Pavlova“

Reikės: 

  • 6 valgomųjų šaukštų konservuotų avinžirnių skysčio, 
  • 100 g miltelinio cukraus, 
  • 0,5 arbatinio šaukštelio citrinos sulčių, 
  • vanilės. 

Kaip gaminti 

Skystį plakti, kol sutirštės, tada pradėti dėti po šaukštą miltelinio cukraus ir citrinos sultis, plakti ilgokai, kol ištirps cukraus pudra ir bus tvirtos baltos putos – morengas. 

Ant kepimo popieriaus suformuoti 4 „Pavlovas“, dėti kepti 120 laipsnių orkaitėje apie 1 val. 40 min. 

Iškepus palikti orkaitėje apie porą valandų. 

Puošti plakta grietinėle ir įvairiausiais vaisiais ar uogomis, galima ir šaldytais. Morengo skonis ir išvaizda nieko nesiskiria nuo kiaušininio. Tikrai verta išbandyti.

Didžiausių metų švenčių – Kalėdų ir Naujųjų metų proga portalas lrytas.lt ir „Senukai“ skelbia skaitytojų receptų konkursą. 

Per šias šventes stalus nuklojame įvairiausiais patiekalais – nuo tradicinės silkės, žuvies patiekalų ar kūčiukų iki įmantrių kepsnių ar pyragų. Tikrai kiekvienas turi kuo pasigirti ir nustebinti – ar tai būtų firminė mišrainė, ar pyragėliai su grybais, ar desertas.

Dalinkitės savo šeimos ir draugų pamėgtais šventiniais arba advento laikotarpio receptais – ir laimėkite vertingus prizus. 

Daugiausia dėmesio sulaukusių receptų autoriai bus apdovanoti virtuvės prietaisais, kurie palengvins maisto gaminimą tiek kasdien, tiek per šventes.

Konkurso rėmėjas – „Senukai“ – skiria net aštuonis prizus: lėtaeigę sulčiaspaudę „Tefal Infiny Juice“, kokteilių plaktuvą „Tefal Perfectmix“, sumuštinių keptuvę „Tefal Snack Collection“, 4 puodų komplektą „Tefal Ingenio Induction“, 2 keptuvių komplektą „Tefal Ingenio Induction“, rankinį trintuvą „Tefal quickchef“, virtuvinį kombainą „Kenwood“, rankinį trintuvą „Braun“.  

Aštuonis laimėtojus išrinks portalo lrytas.lt ir „Senukų“ darbuotojai, vertindami receptų populiarumą ir išskirtinumą. 

Receptus su nuotraukomis ir aprašymais siųskite iki gruodžio 30 d. adresu: skonis@lrytas.lt, visi šventiniai receptai – rubrikoje Skanios Kalėdos

Laimėtojus skelbsime 2023 m. sausio 2 d.

Asmens duomenų naudojimas

Konkurso dalyviai, dalyvaudami konkurse, taip pat sutinka, jog UAB Lrytas ir UAB Kesko Senukai Lithuania, siekdami vykdyti savo, kaip konkurso organizatorių įsipareigojimus, tvarkys jų asmens duomenis konkurso nugalėtojų nustatymo ir prizo jiems įteikimo tikslu. Šie duomenys bus sunaikinti pasibaigus konkursui ir įteikus prizą. Duomenys tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento nuostatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.