Makaronai su sūriu ir pipirais: receptas paprastas, o skonis – puikus

Kombučia – fermentuotas arbatos gėrimas, suradęs tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje. Šio gėrimo paslaptis perprasti pabandė ir TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gianas Luca Demarco.

 Makaronai su sūriu ir pipirais.<br> Laidos stop kadras.
 Makaronai su sūriu ir pipirais.<br> Laidos stop kadras.
 Gianas Luca domėjosi kombučios ruošimo paslaptimis.<br> Laidos stop kadras.
 Gianas Luca domėjosi kombučios ruošimo paslaptimis.<br> Laidos stop kadras.
 Gianas Luca domėjosi kombučios ruošimo paslaptimis.<br> Laidos stop kadras.
 Gianas Luca domėjosi kombučios ruošimo paslaptimis.<br> Laidos stop kadras.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 16, 2023, 1:18 PM

Kad pamatytų, kaip gaminama kombučia, Gianas Luca nukeliavo pas Andrių ir Indrę – šeimą, kuri įkūrė savo verslą Akademijos miestelyje.

Šios poros istorija prasidėjo svetur, Jungtinėje Karalystėje. Čia Andrius įsidarbino bare, kuriame perprato miksologiją. Tiesa, vėliau šis darbas jam kiek pabodo: „Bare tekdavo užsiimti psichologija – klausyti nemažai vapaliojimų. Per sunku – neatlaikiau! Teko keisti darbo sritį.“

Įdomu tai, kad su savo žmona Indre Andrius taip pat susipažino Jungtinėje Karalystėje, kitame bare. „Tą vakarą nė vienas nenorėjome niekur eiti, tačiau draugai mus išsitempė. O tuomet visai netikėtai atsidūrėme viename bare, ir, štai, dabar kartu esame jau 9 metus“, – pasakos Indrė.

Nors užsienyje jau turėjo namus, šeima vis dėlto nusprendė grįžti į Lietuvą. O netikėtas Andriaus susižavėjimas kombucha, kai norėdamas atsigaivinti kartą parduotuvėje atsitiktinai nusipirko šio gėrimo, jį paskatino šį gėrimą pabandyti pasigaminti ir pačiam. Matydama, jog vyro susidomėjimas išties rimtas, Indrė paskatino jį įkurti savo verslą.

O dabar Lietuvoje esančioje gamykloje jie gamina pačių įvairiausių skonių gėrimus – pradedant komubučia su imbierais, svarainiais ir juodaisiais pipiras, baigiant liofizilizuotų ananasų, kokosų drožlių ir imbierinės arbatos skonio kombučia.

Žiūrovai laidoje išvys, kaip pasigaminti šį gėrimą, kokie ingredientai tam reikalingi ir kokį kelią reikia nueiti, kol galiausiai kombučia pasiekia prekybos vietas.

Anot Giano Lucos, prie šio gėrimo idealiai tinka pipirais gardinti makaronai, kuriuos jis gamino laidos metu.

„Ši pasta – labai garsi. Kartą Italijoje buvo didelis žemės drebėjimas, palietęs net parmidžano saugyklą – sūris sulūžo, prarado formą, jo nebebuvo galima parduoti. Tačiau garsiausias Italijos šefas įtikino kitus šefus jo neišmesti ir su juo imti ruošti „Cacio e pepe“ pastą. Tai labai paprastas, bet žiauriai genialus receptas“, – sakė Gianas Luca.

Kol Andrius padėjo Gianui Lucai tarkuodamas sūrį, virtuvės šefas papasakojos apie makaronų paslaptį – pasirodo, kad patiekalui reikia net 10 gramų maltų pipirų!

Norėdami pasigaminti tokių makaronų namuose, pirmiausia užvirkite vandenį, sumažinkite temperatūrą, įberkite žiupsnelį druskos ir sudėkite makaronus. Tiesa, vanduo neturėtų būti stipriai užvirtas. O vėliau nepervirkite ir makaronų – juos užteks pavirti tik 5 minutes ant vidutinės ugnies.

Tuomet sumalkite pipirus ir suberkite juos į įkaitintą keptuvę. Juos apkepus, į keptuvę papildomai įpilkite du samčius vandens iš puodo, kuriame verda makaronai. Šiek tiek tokio vandens įpilkite ir į atskirą indą su tarkuotu sūriu ir viską sumaišykite. Tokiu būdu sūris išsilydys.

Apvirusius makaronus dėkite į keptuvę, įpilkite šiek tiek nuo makaronų išsaugoto vandens ir gerai išmaišykite. Tuomet beliks supilti sūrio padažą ir patiekti makaronus su šviežiais čiobreliais. Skanaus – patiekalas ypač tiks su kombučia!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.