Turbūt pati geriausia čeburekų tešla: receptas, kuris dar nieko nenuvylė

Jeigu dar niekada nebandėte kepti čeburekų, šis receptas tikrai nenuvils. Kas išbandė šią tešlą, tie įvertino kaip vieną paprasčiausių ir kartu tobuliausių. 

 Čeburekai.<br> 123rf nuotr.
 Čeburekai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2023, 4:43 PM

Tešla  būna minkšta, elastinga ir lengvai kočiojama – tad pavyks net ir virtuvės naujokams.

Išbandykite!

Čeburekai

Tešlai reikės: 

  • 500 g miltų 
  • 200 ml verdančio vandens 
  • 3 v. š. aliejaus
  • druskos 

Įdarui reikės: 

  • 300 g mėgstamo faršo 
  • svogūno galvos
  • svogūnų laiškų
  • kelių česnako skiltelių 
  • druskos ir pipirų, mėgstamų prieskonių 
  • 2 v. š. sviesto 
  • 50 ml sultinio

Taip pat reikės aliejaus čeburekams kepti.

Kaip gaminti 

Miltus sumaišykite su druska. Vandenį užvirinkite, supilkite į jį aliejų ir užpilkite ant miltų.

Maišykite šaukštu, o kai tešla atvės – minkykite rankomis. 

Įdarui susmulkinkite svogūną, svogūnų laiškus ir česnakus, dėkite į faršą, gardinkite druska ir prieskoniais, įmaišykite minkštą sviestą, pilkite šiek tiek sultinio ar vandens. 

Tešlą suskirstykite mažesniais gabalėliais, iškočiokite, pjaustykite ir formuokite čeburekus. 

Kepkite gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus. 

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.