Tortas „Snickers“: Liucijos receptas, kuris dar niekad nenuvylė

Kiekvienas tortas atima ne tik daug laiko ir pastangų, bet ir nervų – ar pavyks? Bent jau aš susluoksniavusi tortą visada jaudinuosi ir galvoju, kad tik kitą dieną, kai išimsiu jį iš tortinės, bent jau stovėtų savo vietoje, jokie kremai nenubėgtų ir apskritai tikiuosi, kad tortas būtų valgomas – juk sudėta tiek vilčių!

 Liucija dalijasi torto „Snickers“ receptu.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Liucija dalijasi torto „Snickers“ receptu.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Liucija dalijasi torto „Snickers“ receptu.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Liucija dalijasi torto „Snickers“ receptu.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Liucija dalijasi torto „Snickers“ receptu.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Liucija dalijasi torto „Snickers“ receptu.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Liucija dalijasi torto „Snickers“ receptu.<br> „Lithuanian in the USA“.
 Liucija dalijasi torto „Snickers“ receptu.<br> „Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (4)

Liucija Galinytė, tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė

Jan 22, 2023, 4:59 PM

Manau, šis jauduliukas pažįstamas tiems, kurie bent kartą gyvenime yra kepę tortą.

Nustūmusi visus jaudulius šalin galiu pasakyti, kad „Snickers“ tortas niekada nenuvilia, – biskvitai iškyla, kremai sustingsta, o jį pagaminusi aš tiesiog negaliu sulaukti, kada bus galima tortą prapjauti ir paragauti. Kadangi esu didelė šokolado ir karamelės gerbėja, man šis tortas – fantastiškai nuostabaus skonio. Rekomenduoju visiems be išimties – kepkite, ragaukite ir mėgaukitės puikiu skoniu!

Keletas pastabų gaminant tortą. Nebijokite naudoti skrudintų sūdytų žemės riešutų. Sūrūs riešutėliai sukuria būtiną saldumo ir sūrumo pusiausvyrą, puikiai dera su karamele ir juoduoju šokoladu. Dar vienas svarbus dalykėlis – prieš gamindami tortą nepamirškite karamelizuoto pieno palikti kambario temperatūroje, kad jis suminkštėtų (jeigu pamiršote, išimkite iš skardinės ir labai trumpai pašildykite mikrobangų krosnelėje).

Tortą puoškite, kaip jums patinka. Aš naudojau žemės riešutus, „Snickers“ šokoladuką ir kitus šokoladinius skanėstus. Nors ir be jokių puošmenų tortas yra nerealus! Skanaus visiems.

Šokoladinis karamelinis tortas „Snickers“

Biskvitams reikės:

  • 0,5 skardinės karamelizuoto saldaus pieno (pvz., „Rududu“), kambario temperatūros
  • 200 g (3/4 stiklinės) grietinės
  • 200 g (1 1/3 stiklinės) miltų
  • 100 g (1/3 stiklinės) cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • 2 žiupsnių druskos

Šokoladiniam pertepimui reikės:

  • 150 g juodojo šokolado
  • 150 ml pieno

Grietinėlės kremui reikės:

  • 450 ml plakamosios 35 proc. riebumo šaltos grietinėlės
  • 2 v. š. miltelinio cukraus

Karameliniam kremui reikės:

  • 0,5 skardinės karamelizuoto sutirštinto pieno (pvz., „Rududu“), kambario temperatūros
  • 100 g kambario temperatūros sviesto
  • 50 g (poros saujų) skrudintų lengvai pasūdytų žemės riešutų

Šokoladiniam glaistui reikės:

  • 150 g juodojo šokolado
  • 3 v. š. aliejaus

Biskvitų kepimas. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Plakite apie 5–6 min., kol masė padvigubėja ir tampa balsva. Sudėkite karamelizuotą pieną, grietinę ir išplakite.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Miltus pamažu įsijokite į tešlą ir lengvai išplakite. Nereikia perplakti. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Aš biskvitus kepiau 20 cm skersmens išardomoje kepimo formoje. Ant kepimo formos dugno patieskite kepimo popierių, patepkite sviestu, supilkite tešlą ir kepkite 15–20 min. Po 15 min. patikrinkite biskvitus mediniu dantų krapštuku, ar iškepę. Jei krapštukas aplipęs tešla, kepkite dar porą minučių. Taip iškepkite abu biskvitus. Palikite visiškai atvėsti išėmę iš formos. Kai atvės, atsargiai peiliu išlyginkite biskvitų paviršių ir perpjaukite perpus.

Šokoladinis pertepimas. Šokoladą išlydykite mikrobangų krosnelėje. Pieną pašildykite iki kūno temperatūros, tada sumaišykite su išlydytu šokoladu. Atidėkite į šalį.

Grietinėlės kremas. Grietinėlę plakite elektriniu plaktuvu, kol pradeda tirštėti, tada suberkite miltelinį cukrų ir plakite, kol kremas pasidaro tirštas ir nebekrinta nuo plakimo šluotelių. Tik neperplakite, kad grietinėlė nesušoktų į gumulėlius. Grietinėlės kremą laikykite šaldytuve, kol pradėsite sluoksniuoti tortą.

Karamelinis kremas. Karamelizuotą pieną ir sviestą gerai išplakite, kad neliktų gumulėlių, po to įmaišykite žemės riešutus. Atidėkite į šalį.

Torto sluoksniavimas. Į tą pačią kepimo formą, kurioje kepė biskvitai, dėkite pirmąjį biskvitą, ištepkite ketvirtadaliu šokoladinio pertepimo ir trečdaliu grietinėlės kremo. Dėkite antrąjį biskvitą, ištepkite šokoladiniu pertepimu ir karameliniu kremu. Dėkite trečiąjį biskvitą, vėl tepkite šokoladinį pertepimą, pusę likusios grietinėlės. Uždėkite paskutinį biskvitą, ištepkite likusiu šokoladiniu pertepimu. Tortą uždenkite plastikine plėvele ir palikite stingti šaldytuve pernakt. Likusią grietinėlę taip pat laikykite šaldytuve.

Šokoladinis glajus. Šokoladą išlydykite mikrobangų krosnelėje, sumaišykite su aliejumi.

Torto puošimas. Torto kraštus atsargiai apipjaukite, nuimkite formą, atsargiai palyginkite torto kraštus ir apliekite šokoladiniu glaistu (nereikia tepti!). Kai glaistas atvės, puoškite tortą likusiu grietinėlės kremu. Puoškite kaip patinka.

Skanumėlis!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.