Befstrogenas su pievagrybiais: nesigailėsite išbandę šį receptą

Befstrogenas su pievagrybiais: nesigailėsite išbandę šį receptąautienos befstrogenas su pievagrybiais įtiks visiems, kam patinka paprastai pagaminami, tačiau nepaprastai skanūs valgiai. Ne veltui šis patiekalas populiarus visame pasaulyje ir jau tapo tikra virtuvės klasika, o jo receptas keliauja per virtuves. 

 Jautienos befstrogenas su pievagrybiais.<br> 123rf nuotr.
 Jautienos befstrogenas su pievagrybiais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2023, 3:17 PM

Išbandykite.

Jautienos befstrogenas su pievagrybiais

Reikės:

  • 500 g jautienos 
  • 2 svogūnų 
  • 1 morkos
  • 100 g sviesto
  • 120 g pievagrybių 
  • 1 v. š. miltų 
  • 120 ml jautienos sultinio 
  • žiupsnelio garstyčių miltelių
  • 1 v. š. pomidorų pastos 
  • 120 g grietinės
  • 180 ml baltojo vyno (vandens, sultinio)
  • druskos ir pipirų

Kaip gaminti 

Supjaustykite jautieną juostelėmis, apibarstykite druska, pipirais, atidėkite į šalį. 

Svogūnus supjaustykite kubeliais, morką sutarkuokite ir apkepkite svieste.

Sudėkite pjaustytus pievagrybius, kepkite pamaišydami keletą minučių, suberkite jautieną ir kepkite dar 5 minutes. 

Įmaišykite miltus. Sultinį sumaišykite su garstyčių milteliais ir pomidorų pasta, užpilkite ant jautienos ir troškinkite 15–20 minučių ar kol jautiena išsitroškins.

Įmaišykite grietinę, baltąjį vyną ir leiskite viskam dar truputį pavirti. 

Palikite troškinį pastovėti, kad įgautų sodresnio skonio.

Patiekite su bulvių koše, raugintais agurkais ar kitu mėgstamu garnyru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.