Raudonųjų lęšių troškinys puikiai tiks dienoms, kai nesinori mėsos

Gardus, maistingas ir sotus – toks yra raudonųjų lęšių troškinys. 

 Raudonųjų lęšių troškinys.<br> 123rf nuotr.
 Raudonųjų lęšių troškinys.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-06 13:36

Paruošti itin lengva, tad pasimėgaukite sveikais ir maistingais pietumis ar vakariene be mėsos.

Raudonųjų lęšių troškinys

Reikės: 

  • 1–2 morkų
  • 2–3 česnako skiltelių
  • 2 cm imbiero šaknies
  • kario miltelių
  • aitriųjų paprikų dribsnių 
  • juodųjų pipirų
  • druskos
  • 1 puodelio (240 ml) raudonųjų lęšių
  • pusės skardinės trintų pomidorų
  • 0,3 l sultinio
  • 200 ml kokosų pieno
  • aliejaus

Kaip gaminti 

Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytas morkas ir apkepkite.

Dėkite į keptuvę trintas česnako skilteles ir imbierą, minutę pakepinkite. Suberkite prieskonius, išmaišykite ir pakepinkite apie 30 sekundžių.

Supilkite smulkintus pomidorus, lęšius, užpilkite sultiniu, uždenkite keptuvę dangčiu, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis maždaug 20 minučių.

Patikrinkite, ar netrūksta sultinio, jei reikia – papildykite.

Kai lęšiai bus suminkštėję, supilkite kokosų pieną ir dar šiek tiek patroškinkite

Patiekite su ryžiais ar lavašu.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.