Patiekite vieną, su kefyro stikline ir raugintais agurkais arba kaip garnyrą prie kitų patiekalų.
Bulvių apkepas su sūriu
Reikės:
- <ul> <li>1 puodelio tarkuoto fermentinio sūrio</li> <li>1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio</li> <li>250 ml grietinėlės</li> <li>3 česnako skiltelių</li> <li>rozmarinų</li> <li>5 bulvių, nuskustų ir supjaustytų plonais griežinėliais</li> <li>2 v. š. sviesto</li> <li>druskos, pipirų</li> </ul>
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su grietinėle, trintais česnakais, rozmarinais, 0,5 a. š. juodųjų pipirų, 1 a. š. druskos.
Į masę sudėkite pjaustytas bulves, išmaišykite, kad sūrio ir grietinėlės mase pasidengtų kiekvienas bulvės gabalėlis.
Sudėkite į kepimo indą, išteptą riebalais, ant viršaus uždėkite 2 v. š. sviesto, uždenkite folija ir dėkite kepti. Kepkite apie 30–40 min. Atidenkite foliją ir kepkite dar 30 min. ar kol bulvės apskrus ir suminkštės.