Bulvių apkepas su sūriu: kai norisi ko nors paprasto ir gardaus

2023 m. vasario 8 d. 13:34
Lrytas.lt
Receptas
Bulvių apkepas su sūriu pagal šį receptą yra tikrai lengvai pagaminamas, o jo skonis nepaliks abejingo nė vieno bulvių mėgėjo. 
Daugiau nuotraukų (1)
Patiekite vieną, su kefyro stikline ir raugintais agurkais arba kaip garnyrą prie kitų patiekalų.
Bulvių apkepas su sūriu
Reikės:
    <ul> <li>1 puodelio tarkuoto fermentinio sūrio</li> <li>1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio</li> <li>250 ml grietinėlės</li> <li>3 česnako skiltelių</li> <li>rozmarinų</li> <li>5 bulvių, nuskustų ir supjaustytų plonais griežinėliais</li> <li>2 v. &scaron;. sviesto</li> <li>druskos, pipirų</li> </ul>
Kaip gaminti
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 
Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su grietinėle, trintais česnakais, rozmarinais, 0,5 a. š. juodųjų pipirų, 1 a. š. druskos.
Į masę sudėkite pjaustytas bulves, išmaišykite, kad sūrio ir grietinėlės mase pasidengtų kiekvienas bulvės gabalėlis. 
Sudėkite į kepimo indą, išteptą riebalais, ant viršaus uždėkite 2 v. š. sviesto, uždenkite folija ir dėkite kepti. Kepkite apie 30–40 min. Atidenkite foliją ir kepkite dar 30 min. ar kol bulvės apskrus ir suminkštės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.