Bulvių apkepas su sūriu: kai norisi ko nors paprasto ir gardaus

Bulvių apkepas su sūriu pagal šį receptą yra tikrai lengvai pagaminamas, o jo skonis nepaliks abejingo nė vieno bulvių mėgėjo. 

 Bulvių apkepas su sūriu.<br> 123rf nuotr.
 Bulvių apkepas su sūriu.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-02-08 13:34, atnaujinta 2023-02-08 13:46

Patiekite vieną, su kefyro stikline ir raugintais agurkais arba kaip garnyrą prie kitų patiekalų.

Bulvių apkepas su sūriu

Reikės:

  • 1 puodelio tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
  • 250 ml grietinėlės
  • 3 česnako skiltelių
  • rozmarinų
  • 5 bulvių, nuskustų ir supjaustytų plonais griežinėliais
  • 2 v. š. sviesto
  • druskos, pipirų

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. 

Sūrį sutarkuokite, sumaišykite su grietinėle, trintais česnakais, rozmarinais, 0,5 a. š. juodųjų pipirų, 1 a. š. druskos.

Į masę sudėkite pjaustytas bulves, išmaišykite, kad sūrio ir grietinėlės mase pasidengtų kiekvienas bulvės gabalėlis. 

Sudėkite į kepimo indą, išteptą riebalais, ant viršaus uždėkite 2 v. š. sviesto, uždenkite folija ir dėkite kepti. Kepkite apie 30–40 min. Atidenkite foliją ir kepkite dar 30 min. ar kol bulvės apskrus ir suminkštės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.