Mažos spurgytės: receptas, kurį pamėgo daugelis Lietuvos konditerininkų

Kai iš Klaipėdos kilusi, dabar Vilniuje gyvenanti Monika Jurgelevičienė (34 m.) vakare užmigdo vaikus, 8 m. dukrelę Godą ir 2 m. sūnelį Ugnių, pati apie poilsį negalvoja: traukia į virtuvę ir iki paryčių kepa tortus, eklerus bei pyragaičius. Kadangi šios veiklos, pavadintos „Ugnius kepa“, ėmėsi gana neseniai, labai nerimauja dėl to, ar klientams įtiks jos gaminių skonis, bet visuomet sulaukia teigiamų atsiliepimų.

 Mažos spurgytės.<br> Asmeninis albumas.
 Mažos spurgytės.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2023, 7:57 PM

Apie desertų kūrimą Monika seniau visai negalvojo – prie šios veiklos atėjo netikėtai, kai dėl sveikatos bėdų teko atsisakyti su kita mylima veikla, odos dirbinių kūrimu. Dabar ji jau turi naujų klientų, kurie į ją kreipiasi, prašydami pagaminti tortą ar kitokį skanėstą.

Ši nauja veikla jos gyvenime atsirado nejučia. Prieš metus norėjo užsakyti tortą pirmajam sūnaus gimtadieniui, bet moteris, pas kurią tokius gaminius užsisakinėdavo, tąsyk jo pagaminti negalėjo. Tad sumanė surizikuoti ir mėginti tortą pasigaminti pati – desertus ruošti ji mėgo ir seniau.

Pradžioje gardumynus ji ruošė sau ir svečiams, bet kai anyta vieną tortą nusinešė į darbą, jos bendradarbiai susidomėjo galimybe įsigyti kažką panašaus.

„Paskui ir pati ryžausi pasiskelbti mūsų bendruomenės feisbuko grupėje, nors buvo labai nedrąsu. Pirmuosius užsakymus parduodavau už savikainą, nes buvo baisu, kad žmonėms gali kažkas nepatikti. Prašydavau jų būtinai pranešti, jei bus kažkas negerai, na, bet kritikos nesulaukiau“, – pasakojo Monika.

Daugiau apie ją skaitykite čia.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais moteris pasidalijo keliais receptais. Vienas jų – mažų spurgyčių.

Tai Odetos Marozienės sukurtas ir daugelio Lietuvos konditerininkų puikiai žinomas ir dažnai naudojamas receptas, kuriuo Monika dalijasi autorei leidus.

Mažos spurgytės

​Reikės:

  • 200 g sviesto
  • 200 g miltelinio cukraus
  • 200 g miltų
  • 4 kiaušinių
  • pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Glajui reikės:

  • 100 g mėgstamo tirpinto šokolado

Kaip gaminti

Minkštą sviestą išplakite su milteliniu cukrumi, masei pabalus muškite po vieną kiaušinį ir plakite, kol viskas susijungs. Idealiausia tai daryti virtuviniu kombainu, bet tiks ir elektrinis maišytuvas.

Kai masė taps vientisa, supilkite išsijotus miltus su kepimo milteliais ir druska, išmaišykite. Kepkite specialioje mažoje elektrinėje spurgų keptuvėje vidutiniškai 3–4 minutes.

Iškepusias ir atvėsusias spurgas merkite į tirpintą šokoladą, perdėkite ant lėkštės, palaukite, kol sustings, ir skanaukite.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.