Visi porom, aš be poros: prabangių patiekalų idėjos vienišių vakarienei vos už 8 eurus

Artėjant Valentino dienai, dažnas susimąsto, kaip ją atšvęsti: ar romantiškai su savo partneriu, ar pašėlti su draugais, o gal nešvęsti visai? Visgi, šią dieną galima skirti pačiam svarbiausiam žmogui – sau. Kaip dar geriau tai padaryti, jei ne su ypatingu rūpesčiu ir ypatinga vakariene. Prekybos tinklas „Lidl“ dalijasi mėsiškos, vegetariškos ir itin saldžios vakarienės idėjomis, kurios spinduliuoja meile sau ir puikiai tiks tais vakarais, kai norisi save palepinti.

Mėsos patiekalas.<br>„Lidl“ nuotr.
Mėsos patiekalas.<br>„Lidl“ nuotr.
Žuvies patiekalas.<br>„Lidl“ nuotr.
Žuvies patiekalas.<br>„Lidl“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-02-13 17:00

Šiandieninis žmonių gyvenimo būdas keičiasi, o pasirinkimų, kaip gyventi – begalės. Kad būtum laimingas ir galėtum švęsti gyvenimą visai nebūtina gyventi poroje. Pastebima, kad pasaulyje daugėja žmonių, kurie sąmoningai renkasi gyventi solo. Pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose per pastaruosius 50 metų po vieną gyvenančių suaugusiųjų dalis beveik padvigubėjo. Tokį kelią pasirinkę žmonės jaučiasi ne ką mažiau mylimi ir mylintys bei patenkinti gyvenimu. Kaip savo naujoje dainoje dainuoja viena garsiausių JAV pop muzikos atlikėjų Miley Cyrus, juk sau galima ir be progos nusipirkti gėlių, ir su savimi diskutuoti įdomiausiomis temomis, ar net pasikviesti save pašėlti šokių aikštelėje.

Artėjanti Valentino diena kaip tik ir gali tapti puikia proga parodyti meilę sau, pasirūpinti savo norais ir poreikiais. Jei meilės dienos proga norite save ypatingai palepinti, pradėkite nuo malonių smulkmenų: namuose susikurkite jaukią aplinką, įsijunkite mėgstamos muzikos, užsidekite žvakių, pasimerkite ryškiaspalvių tulpių, apsirenkite gražiausiai drabužiais ir pasiruoškite laukiančiai prabangiai, bet nebrangiai vakarienei su „Lidl“ produktais. Ji padės sukurti šventinę nuotaiką ir palepins ypatingais skoniais tik už 8 Eur.

Mėsiška vakarienė kaip prabangiame restorane

Mėsos mėgėjai Valentino dienos proga bus tikrai maloniai nustebinti prieinamos prabangos ir puikios kokybės „Lidl“ maisto prekėmis. Kas gali būti geriau, jei ne prabangi vakarienė vienam, kai nereikia su niekuo dalintis sultingu, vidutiniškai keptu antrekoto kepsniu? Su „Lidl“ juo galėsite save lepinti nors ir kasdien, nes šią romantišką savaitę brandintą jautienos kepsnį be kaulo galite įsigyti už ypatingą kainą – tik 4,99 Eur. Pasigaminkite jį kartu su daržovėmis, pavyzdžiui, lietuviškais virtais raudonaisiais burokėliais (aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, 500 g kainuos vos 0,49 Eur) ir saldžiosiomis bulvėmis (1 kg už 1,89 Eur) – taip patiekalas įgaus dar sodresnių skonių ir įvairesnių tekstūrų.

Sočiam patiekalui pasigaminti jums prireiks:

  • Porcijos brandintos jautienos kepsnio
  • 1 rozmarino šakelės
  • Kelių skiltelių česnako
  • Gabalėlio sviesto
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • Alyvuogių aliejaus
  • 2 vnt. burokėlių
  • 2 vnt. saldžiųjų bulvių

Pirmiausia, paruoškite kepti daržoves. Saldžiąsias bulves nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Burokėlius taip pat supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais. Poto visas daržoves sudėliokite į skardą, apšlakstykite aliejumi ir dėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 180 ᵒC temperatūros. Kepkite apie 15–20 minučių, kol suminkštės.

Tuomet laikas atsakingam kepsnio paruošimui. Pagardinkite mėsą druska ir pipirais. Į įkaitintos keptuvės su aliejumi vidurį dėkite mėsą ir ant karščiausios ugnies vieną pusę kepkite dvi minutes, o po to tiek pat ir kitą pusę. Sumažinę karštį iki vidutinio, toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą, įmeskite rozmarino šakelę ir česnako skiltelę. Šiuo padažu kelis kartus apšlakstykite kepsnį. Kai viską padarysite, leiskite jam kiek atvėsti ir tuomet lėtai mėgaukitės kiekvienu burnoje tirpstančiu kąsniu.

Lengvai vakarienei – tikra žuvies puota

Jei vietoje mėsos labiau mėgstate žuvį, tebūnie Valentino dienos vakarienė būna pripildyta jūros gėrybių gausos. Ypatingą dieną palepinkite save lengvu šamo filė kepsniu su išraiškinga ir saldžiarūgšte ananasų (aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą kainuos tik 1,11 Eur) ir avokadų (700 g už 2,49 Eur) salsa. „Lidl“ parduotuvėse jau dabar ieškokite kepti paruošto šamo filė kepsnio su šašlykų prieskoniais (200 g už 4,19 Eur), kad šventinę dieną netektų ilgai sukiotis virtuvėje, o galėtumėte mėgautis gardžia vakariene vos po keliolikos minučių.

Žuvies mylėtojo vakarienei pagaminti reikės:

  • Šamo filė kepsnio
  • 1 šviežio ananaso
  • 1 avokado
  • 1 raudonojo svogūno
  • Žaliosios citrinos
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Patiekalo paruošimas itin lengvas ir paprastas. Žuvies kepsnį tereiks pašauti į 180 laipsnių temperatūra įkaitintą orkaitę ir kepti apie 15 min. Kol kepa gardusis kepsnys, pavasariniam gaivumui prie patiekalo suteikti, pasigaminkite saulėtus kraštus primenančią salsą – spalvotas salotas. Tam kubeliais supjaustykite avokadą, ananasą ir svogūnus. Viską apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais bei sumaišykite.

Žuvies kepsnį patiekite su daržovių bei vaisių salsa ir mėgaukitės išraiškingais, burnoje susipinančiais vandens gelmių ir tropinės gaivos skoniais.

Saldžioji meilės sau vakarienė

Meilė sau turi būti saldi. Tad Valentino dienos vakarienės meniu neabejotinai gali būti sudarytas ir tik iš desertų pasirinkimų. Jei užsimanysite save palepinti ragaudami tik kažką saldaus, „Lidl“ parduotuvių tinklas paruošė daugybę desertų, kurie tiks bet kuriam skoniui ir nustebins ypatingomis kainomis. Kepinių skyriuje rinkdamiesi gardžią bandelę, nepraeikite pro kruasanų skyrelį, nes spalvotasis „Red Duo“ kruasanas su aviečių įdaru (2 vnt. už 1 Eur) gali tapti puikia vakarienės su savimi pradžia. Parduotuvės šaldytuvuose taip pat ieškokite ir torto „Širdelė“ (430 g už 7,99 Eur), kuris savo skoniu ir purumu sušildys kiekvieno vienišiaus širdį. O ledų mėgėjai romantišką vakarienę gali pradėti ir užbaigti ragaudami savo mėgstamiausių skonių „Gelatelli“ ledus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.