Kuršėnų vyniotinis su maskarpone: desertas, nukeliantis į vaikystę

Dalinuosi Kuršėnų vyniotinio receptu, kad savaitgalis būtų tobulas.

 Kuršėnų vyniotinis su maskarpone.<br> „Samčio užrašai“.
 Kuršėnų vyniotinis su maskarpone.<br> „Samčio užrašai“.
 Kuršėnų vyniotinis su maskarpone.<br> „Samčio užrašai“.
 Kuršėnų vyniotinis su maskarpone.<br> „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (2)

„Samčio užrašai“

Feb 19, 2023, 5:17 PM

Kuršėnų vyniotinis su maskarpone

Tešlai reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų miltų

Kremui reikės:

  • 200 g maskarponės sūrio
  • 200 g grietinėlės
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 1 citrinos žievelės
  • 1/2 citrinos sulčių

Kaip gaminti

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

Trynius išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Baltymus išplakite iki standumo. Baltymų masę atsargiai įmaišykite į trynių masę.

Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi ir supilkite tešlą. Tolygiai paskleiskite per visą kepimo skardą. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15–20 min., kol gražiai iškeps.

Virtuvinį rankšluostį pabarstykite cukraus pudra, ant jo dėkite iškeptą biskvita ir susukite volelį. Padėkite atvėsti.

Kremui grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir citrinos žievele. Įmaišykite maskarponę, įspauskite citrinos sultis ir gerai išmaišykite.

Atvėrusi biskvitą išvyniokite ir pertepkite kremu. Susukite ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val.

Aš apibarsčiau sezamų sėklomis.

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.