Grybų sriuba su sūriu: receptas, kuriuo verta dalintis

Nuo ryto sukuosi virtuvėje, nes norėjosi super paprasto maisto, o ypač sriubos. Visų pageidavimai išpildyti, tad dalinuosi labai skanios grybų sriubos receptu.

 Grybų sriuba su sūriu.<br> „Samčio užrašai“.
 Grybų sriuba su sūriu.<br> „Samčio užrašai“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Samčio užrašai“

Feb 20, 2023, 1:17 PM

Grybų sriuba

Reikės:

  • 400 g baltų pievagrybių
  • 2 svogūnų
  • 4 skiltelių česnako
  • 150 ml grietinėlės
  • 1 l daržovių sultinio
  • 100 g pelėsinio sūrio
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Kaip gaminti

Keptuvėje šlakelyje aliejaus pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai daržovės suminkštės, dedame smulkintus pievagrybius ir maišant pakepiname 5–7 min., kol grybai suminkštės ir apskrus. 

Dedame į puodą, užpilame verdančiu sultiniu ir paverdame 10 min. Supilame grietinėlę, dedame mažais gabaliukais laužytą sūrį ir išmaišius paverdame 1–2 min. Sutriname iki norimo tirštumo.

Pagardiname druska ir pipirais (reguliuokite skonį pagal sultinio sūrumą).

„Samčio užrašai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.