Pupelių mišrainė su kepta duona tiks ir kasdienai, ir švenčių stalui

Pupelių ir keptos duonos mišrainė su obuoliais ir sūriu – daugelio pamėgtas tradicinis patiekalas, kuris puikuojasi tiek ant švenčių stalo, tiek ruošiamas paprastos dienos užkandžiui ar vakarienei.

 Pupelių ir keptos duonos mišrainė su obuoliais.<br> 123rf nuotr.
 Pupelių ir keptos duonos mišrainė su obuoliais.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2023, 1:33 PM

Kepta duona suteikia mišrainei traškumo, obuolys – gaivumo. Puikus skonių derinys, o patiekalas – ne tik gardus, bet ir sotus!

Pupelių ir keptos duonos mišrainė

Reikės:

  • kelių riekelių duonos
  • 100 g pupelių
  • 1 obuolio
  • 100 g fermentinio sūrio
  • majonezo
  • kelių česnako skiltelių 
  • druskos ir pipirų
  • aliejaus  

Kaip gaminti

Pupeles pamirkykite pernakt vandenyje, išvirkite ant silpnos ugnies. Atvėsinkite. 

Duoną supjaustykite (plutelę pašalinkite) ir apkepkite aliejuje. Sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.

Obuolį supjaustykite kubeliais, sūrį – taip pat. 

Sumaišykite visus ingredientus, dėkite pagal skonį majonezo, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku.

Patiekite iškart. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.