Niekad neatsibostantis „Tinginys“: seserys Steponavičiūtės pasidalijo mėgstamu receptu

Drabužių moterims prekės ženklo „Step by Step“ kūrėjos Jūratė (33 m.) ir Justina Ieva (29 m.) Steponavičiūtės griauna išankstinę nuostatą, kad visoms modelio duomenis turinčioms moterims tenka riboti save griežtomis mitybos taisyklėmis. Seserys prisipažino – jos mėgsta ne tik gardžiai gaminti, bet ir skaniai pavalgyti.

 Jūratė ir Justina Ieva Steponavičiūtės pasidalijo „Tinginio“ receptu.<br> Veros Gorbačiovos nuotr., „Step by Step“ drabužiai, „Erikos Make up Day“ makiažas, Ksenijos Zbrujevos šukuosenos, Kristinos Abraitienės papuošalai.
 Jūratė ir Justina Ieva Steponavičiūtės pasidalijo „Tinginio“ receptu.<br> Veros Gorbačiovos nuotr., „Step by Step“ drabužiai, „Erikos Make up Day“ makiažas, Ksenijos Zbrujevos šukuosenos, Kristinos Abraitienės papuošalai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2023, 3:19 PM, atnaujinta May 22, 2023, 2:45 PM

Nesvarbu, kokia intensyvi diena lauktų, dizainerės darbų nepradeda be ilgamečio šeimos pusryčių ritualo.

„Tai mūsų nekintanti tradicija nuo senų laikų. Dar paauglystėje tėvai ryte mus žadindavo kavos pupelių ir mamos keptų tortų ar pyragų kvapu. Būdavo, susirenka visa šeima dar su pižamomis ir pradeda rytą pašnekesiais prie kavos puodelio“, – šypsodamasi prisiminė Justina Ieva.

Pas seseris atvykę svečiai saldumynų atrastų visada. Bene populiariausias ir daug metų nenukarūnuojamas desertas jų šeimose – naminis „Tinginys“, kurį dizainerės dažnai gamina kartu. Kai tik turi progą, seserys Steponavičiūtės mėgsta virtuvėje suktis dviese. Ir gardžiai ruošia ne tik nepakeičiamą desertą – „Tinginį“.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais seserys pasidalijo šio skanėsto receptu. Pasigaminkite ir pasilepinkite!

„Tinginys“

Reikės:

  • 5 pakelių sausainių „Gaidelis“ (tinka ir kiti į juos panašūs)
  • 1 pakelio sviesto
  • 1 skardinės sutirštinto pieno
  • pusės stiklinės kakavos (ar pagal skonį)

Sulaužykite sausainius maždaug 2 cm gabaliukais. Ant lėtos ugnies ištirpinkite sviestą, į jį supilkite sutirštintą pieną, suberkite kakavą. Gerai išmaišykite.

Šią masę pilkite ant susmulkintų sausainių, kol nesustingo. Supilkite į norimą formą arba maistiniame celofane suformuokite pailgos formos stačiakampius. Leiskite atvėsti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?