Apie desertų kūrimą Monika seniau visai negalvojo – prie šios veiklos atėjo netikėtai, kai dėl sveikatos bėdų teko atsisakyti su kita mylima veikla, odos dirbinių kūrimu. Dabar ji jau turi naujų klientų, kurie į ją kreipiasi, prašydami pagaminti tortą ar kitokį skanėstą.
Daugiau apie ją skaitykite čia.
Su „Savaitgalio“ skaitytojais moteris pasidalijo panakotos receptu. Šaldytas vasariškas desertas, kuriuo norisi mėgautis ir žiemą. Išbandykite!
Panakota (panna cotta) – tradicinis itališkas desertas, pagamintas iš saldintos grietinėlės, sutirštintas želatina ir patiekiamas su įvairiais priedais.
Reikės:
- 4 g želatinos
- 28 g pieno arba vandens želatinai brinkinti
- 300 g riebios grietinėlės
- 200 g pieno
- 60 g cukraus
- vanilės esencijos arba vanilinio cukraus pagal skonį
Braškių sluoksniui reikės:
- 150 g šviežių arba šaldytų braškių
- 40 g cukraus
Želatiną išbrinkinkite piene arba vandenyje. Grietinėlę, pieną, vanilę užvirinkite puode, nukelkite nuo ugnies. Sudėkite brinkintą želatiną. Supilstykite į pasirinktus indelius palikdami vietos papuošimui ir braškių sluoksniui. Palaukite, kol atvės, dėkite į šaldytuvą.
Panakotai sutvirtėjus sudėkite braškių sluoksnį, kurį pasigaminsite trintas braškes (šviežias arba šaldytas) užvirę su cukrumi. Kai atvės, užpilkite sluoksnį į panakotos indelius. Puošti galima įvairiomis uogomis.