Panakota: vasariškas desertas, kuriuo norisi mėgautis ir žiemą

Kai iš Klaipėdos kilusi, dabar Vilniuje gyvenanti Monika Jurgelevičienė (34 m.) vakare užmigdo vaikus, 8 m. dukrelę Godą ir 2 m. sūnelį Ugnių, pati apie poilsį negalvoja: traukia į virtuvę ir iki paryčių kepa tortus, eklerus bei pyragaičius. Kadangi šios veiklos, pavadintos „Ugnius kepa“, ėmėsi gana neseniai, labai nerimauja dėl to, ar klientams įtiks jos gaminių skonis, bet visuomet sulaukia teigiamų atsiliepimų.

 Panakota.<br> 123rf nuotr.
 Panakota.<br> 123rf nuotr.
 Panakota pagal Monikos receptą.<br> Asmeninis albumas.
 Panakota pagal Monikos receptą.<br> Asmeninis albumas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 28, 2023, 5:06 PM

Apie desertų kūrimą Monika seniau visai negalvojo – prie šios veiklos atėjo netikėtai, kai dėl sveikatos bėdų teko atsisakyti su kita mylima veikla, odos dirbinių kūrimu. Dabar ji jau turi naujų klientų, kurie į ją kreipiasi, prašydami pagaminti tortą ar kitokį skanėstą.

Daugiau apie ją skaitykite čia.

Su „Savaitgalio“ skaitytojais moteris pasidalijo panakotos receptu. Šaldytas vasariškas desertas, kuriuo norisi mėgautis ir žiemą. Išbandykite!

Panakota

Panakota (panna cotta) – tradicinis itališkas desertas, pagamintas iš saldintos grietinėlės, sutirštintas želatina ir patiekiamas su įvairiais priedais.

Reikės:

  • 4 g želatinos
  • 28 g pieno arba vandens želatinai brinkinti
  • 300 g riebios grietinėlės
  • 200 g pieno
  • 60 g cukraus
  • vanilės esencijos arba vanilinio cukraus pagal skonį

Braškių sluoksniui reikės:

  • 150 g šviežių arba šaldytų braškių
  • 40 g cukraus

Želatiną išbrinkinkite piene arba vandenyje. Grietinėlę, pieną, vanilę užvirinkite puode, nukelkite nuo ugnies. Sudėkite brinkintą želatiną. Supilstykite į pasirinktus indelius palikdami vietos papuošimui ir braškių sluoksniui. Palaukite, kol atvės, dėkite į šaldytuvą.

Panakotai sutvirtėjus sudėkite braškių sluoksnį, kurį pasigaminsite trintas braškes (šviežias arba šaldytas) užvirę su cukrumi. Kai atvės, užpilkite sluoksnį į panakotos indelius. Puošti galima įvairiomis uogomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.