Reikės:
- 300 g virtų ar konservuotų raudonųjų pupelių
- 100 g visagrūdžių makaronų
- 3 vidutinio dydžio morkų
- 1 svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 6 v. š. pomidorų pastos
- 1 a. š. Provanso žolelių prieskonių
- 1,5 litro daržovių sultinio
- 2 v. š. aliejaus
- druskos pagal skonį
Kaip gaminti
Morkas, svogūnus, česnakus smulkiai supjaustome.
Puode įkaitiname aliejų, sudedame česnakus su svogūnus ir pakepiname kelias minutes. Sudedame morkas, pomidorų pastą ir kepame 5 minutes. Nepamirštame maišyti!
Supilame sultinį ir verdame 15 minučių.
Tuomet sudedame prieskonius, makaronus, pupeles ir verdam, kol makaronai suminkštės.
Skanaus!
Receptu pasidalijo ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi Gali“ projektas „Nori gali“. „Gyvi Gali“ skatina dažniau rinktis augalinį maistą ir bent vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos, taip prisidedant prie savo sveikatos, planetos ir gyvūnų gerovės. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujais augaliniais receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui „Sveikas receptas“.